Nieuws

Bjelland verkiest Denemarken boven Twente

Bjelland verkiest Denemarken boven Twente

Andreas Bjelland komt pas na het EK van 2012 naar FC Twente, maar de verdediger van FC Nordsjaelland ziet al uit naar zijn transfer. De Deen wil echter eerst schitteren op het toernooi in Polen en Oekraïne.

De Tukkers contracteerden Bjelland begin november al. De 23-jarige international zal pas vanaf het seizoen 2012/13 het rode shirt dragen; een bewuste keuze. "De laatste interlands zit ik bij de selectie, ik heb onder meer de beslissende wedstrijd tegen Portugal gespeeld", zegt hij in FC Twente Inside.

Vrijdagavond werd bekend dat Denemarken in dezelfde groep zit als Nederland, zijn toekomstige voetballand. "Ik wil graag naar het EK toe, dus moet ik aan spelen toekomen", vertelt Bjelland. "Wanneer je bij een nieuwe club terechtkomt, is het altijd afwachten of je direct speelt. Maar volgend seizoen zal ik er zeker staan voor FC Twente."

Bjelland denkt dat het Nederlandse voetbal hem wel ligt. "Ik mag graag de bal aan de voet hebben. Ik kan een lange pass geven, maar liever speel ik de bal over de grond", omschrijft de Deen zichzelf. "Daarnaast ben ik redelijk sterk, dat helpt duels te winnen. Ook koppend kan ik uit de voeten, al is dat vooral verdedigend. Scoren doe ik minder vaak."

Klik hier om naar het discussieforum te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties