Nieuws

Boekarest droomstad voor Ola John

Boekarest droomstad voor Ola John

Het kan niet anders of Boekarest is voor Ola John de rest van zijn leven een stad met een bijzondere betekenis. In de hoofdstad van Roemenië hoorde de 19-jarige FC Twente-aanvaller woensdag, dat hij voor het eerst is opgenomen in de voorlopige Oranje-selectie. Die nominatie zette de groeibriljant vervolgens kracht bij door met zijn eerste Europese goal FC Twente voorbij Steaua Boekarest te helpen (0-1).

Daarmee is de rentree van Steve McClaren op het Europese podium een succes geworden. Tot gisteravond was de laatste Europese wedstrijd van de Engelsman de 4-1 nederlaag met FC Twente tegen Werder Bremen in het kampioensjaar. McClaren was toen niet erg rouwig om de uitschakeling, omdat FC Twente zich daardoor volledig op de titelrace kon focussen. „Maar ik werk nu vijf, zes weken met dit team en kan zeggen: dit team bevalt me, deze spelers bevallen me. We hebben veel talent”, zei McClaren.

Dat bewees John wel. De lob waarmee de aanvaller na rust Steauadoelman Ciprian Tatarusanu verschalkte, was van grote klasse. McClaren sprak de hoop uit dit team enkele jaren bij elkaar te houden, maar dat is een irreële wens met zich stormenderhand ontwikkelende talenten als John.

Wout Brama – die het recordaantal van 47 Europese wedstrijden voor FC Twente evenaarde – had vooraf gerept van een déjà vu, omdat de omstandigheden in grote mate overeenkwamen met de wedstrijd tegen Steaua van twee seizoenen geleden. Het grote verschil was de entourage in het stadion, dat toen vrijwel leeg was en nu een mooie voetbalsfeer kende dankzij bijna 50.000 meelevende Roemenen.

Zoals verwacht had Willem Janssen zijn basisplaats behouden. McClaren gaf hem weer het vertrouwen, waarbij vanuit tactisch oogpunt het loopvermogen en de diepgang van Janssen zeer welkom waren tegen Steaua.

Steaua had veel moeite met de bewegelijkheid en positiewisselingen van FC Twente, waarbij met name Leroy Fer enkele keren goed door kon stoten. Het leverde voor rust een grote kans op voor Luuk de Jong en ook Nacer Chadli was daar dichtbij.

De ploeg van McClaren gaf zelf aanvankelijk geen grote kansen weg, maar kwam toch enkele keren onder druk te staan door slordig balverlies. FC Twente snakt naar een snelle rentree van Dwight Tiendalli of Nicky Kuiper, want Roberto Rosales is op de voor hem onwennige linksbackpositie een zwakke schakel.

Na rust liet FC Twente duidelijker zien de betere ploeg te zijn en leverde de wondergoal van John een verdiende voorsprong op. Daarna lieten de tukkers zich te veel in het defensief drukken, maar de prima uitgangspositie om volgende week in de return de achtste finales van de Europa League tegen de winnaar van Schalke 04-Viktoria Plzen te bereiken, bleef intact.

Bron: Telegraaf

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties