Nieuws

Brama verrast door Sfeeractie

Brama verrast door Sfeeractie

De recordwedstrijd van Wout Brama was niet de meest heroïsche Europacupavond in Enschede. Zijn volgende twee optredens op het internationale platform moeten dat wel worden, want Schalke 04 is de volgende tegenstander van FC Twente.

Het echte feestje in De Grolsch Veste werd gevierd rondom Wout Brama. De middenvelder speelde tegen de Roemenen zijn 48e Europese wedstrijd en is nu officieel recordhouder bij de club. Kick van der Vall en Kees van Ierssel hebben sinds gisteravond het nakijken.

De sfeeractie van Vak P bij de opkomst van de elftallen was indrukwekkend: ‘ 48 Brama’ stond er over de volle lengte van de tribune.
En de gehele avond klonk het ‘O-bla-di O-bla-da Woutje Bramaaaa’ uit de kelen van de Twente-supporters. Brama zelf had het allemaal meegekregen: „Ik wist niets van de sfeeractie (foto onder dit bericht), maar zag meteen dat het voor mij was bedoeld. Heel leuk.”

Zijn recordoptreden speelde zich af in een sober duel waarin, conform de wetten van het Europese voetbal, het resultaat heilig werd verklaard. „ In balbezit was het ondermaats. Maar we hebben weinig weggegeven. Verdedigend was het allemaal wel goed. Er was te weinig rust aan de bal en dan moet je zakelijk spelen. Dat hebben we goed gedaan. Je kunt een keer slecht spelen, maar dan moet je zorgen dat de nul wordt gehouden. Dat is gelukt”, aldus de Almeloër. Hij is best blij met zijn record: „ Omdat ik waarschijnlijk weinig andere records zal breken. Ik ben geen Boschker of N’Kufo. Ik voel me ook geen clubicoon. Daarvoor moet je toch veel langer bij FC Twente spelen.”

Brama, al zeven jaar in Twentse dienst, verheugt zich nu al op de nummers 49 en 50 op het Europese podium. Die wedstrijden worden gespeeld tegen Schalke 04, de nabije cultclub uit Gelsenkirchen.

Op 8 maart in Enschede, een week later in Gelsenkirchen. De entourage tegen de Königsblauen zal onvergelijkbaar zijn met de toch wat matte sfeer tegen de Roemenen.
Ruim drie jaar geleden, op 3 december 2008, was Schalke in Enschede ook de tegenstander. Toen wonnen de Enschedeërs in De Grolsch Veste met 2- 1.

,,De sfeer toen was echt geweldig. We kregen na afloop zelfs applaus van de Schalke-fans. Wat mij betreft mag het straks weer zo gaan. FC Twente-Schalke 04 is een geweldig mooi affiche.”

Bron: TCTubantia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties