Nieuws

BREAKING: Drie punten in mindering een feit

BREAKING: Drie punten in mindering een feit

Zojuist heeft FC Twente op de eigen clubwebsite bekend gemaakt dat het wederom drie punten in aftrek heeft gekregen van de KNVB. Hierdoor zakt de club naar de 11e plek in de Eredivisie.

“Heel pijnlijk en vervelend dat we opnieuw een straf van drie punten in mindering hebben gekregen”, vertelt Gerald van den Belt op de clubwebsite. “Tegelijkertijd is het niet onverwacht gezien de te ambitieuze normstellingen in het huidige plan van aanpak, dat in mei 2014 is ingediend. Het nieuwe plan van aanpak moet ons wat meer lucht geven, omdat we voor het financiële herstel meer tijd uittrekken; om precies te zijn twee seizoenen. Dat neemt niet weg dat ook dit plan zeer strakke taakstellingen heeft. Die moeten we koste wat kost naleven, we kunnen ons niet opnieuw een misstap veroorloven.”

[google]“Deze sanctie krijgen we op basis van het feit dat in de halfjaarcijfers van 2014/2015 niet wordt voldaan aan de normstelling met betrekking tot het netto-werkkapitaal per 31 december 2014”, legt Van den Belt uit. “We hebben vorig jaar een te ambitieus plan van aanpak ingediend, wilden te snel uit categorie 1 en daarvoor betalen we nu opnieuw de prijs. Bij een volgende misstap komt onze licentie serieus in gevaar. Ook daarom is het goed dat we een nieuw plan van aanpak hebben geschreven en dit, na controle van de accountant, inmiddels hebben ingediend. Deze ligt momenteel ter goedkeuring bij de KNVB.”
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties