Nieuws

BREAKING: Gemeente schiet FC Twente te hulp

BREAKING: Gemeente schiet FC Twente te hulp

FC Twente en de Gemeente Enschede hebben een overeenkomst bereikt over een garantstelling van 32 miljoen euro door de gemeente. Gevolg hiervan is dat FC Twente niet langer eigenaar is van de Grolsch Veste, zo meldt de club op haar site.

[google]Het stadion komt in een aparte stichting, die los staat van de club. FC Twente gaat jaarlijks 2,5 miljoen euro huur betalen plus 125.000 euro aan onderhoudskosten. Dit bedrag gaat naar de gemeente en de banken die het stadion als onderpand hebben. Deze nieuwe constructie levert de club een lastenverlichting op van ongeveer vier miljoen euro op jaarbasis. De overeenkomst geldt voor maximaal dertig jaar.

De Gemeente Enschede heeft er zelf ook belang bij dat de club blijft voortbestaan. Bij een faillissement was de gemeente zeventien miljoen euro kwijt geweest door de lening die de club bij de gemeente had uitstaan, beseft ook wethouder Eelco Eerenberg zich. "Onder de nieuwe omstandigheden is FC Twente weer levensvatbaar, anders was het vrijwel zeker onderuit gegaan en was er 17 miljoen belastinggeld verloren gegaan", reageert hij tegenover De Twentsche Courant Tubantia.

Op 14 december komt het voorstel in de gemeenteraad en wordt er gestemd.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties