Nieuws

Buysse: "Aan de bank gekluisterd"

Buysse: "Aan de bank gekluisterd"

Algehele opwinding in Brugge toen begin juni Club Brugge bekendmaakte dat Bart Buysse de overstap zou maken van FC Twente, waar hij transfervrij mocht vertrekken. Buysse keerde zo terug naar het ouwe getrouwe nest: “Ik ben zeer blij en gelukkig om terug te kunnen keren naar mijn roots. Als je tien jaar bij een club hebt gespeeld en er je opleiding hebt genoten, dan blijft die club altijd iets speciaals.”

De 25-jarige linksback was erg opgetogen met zijn terugkeer naar het Jan Breydelstadion en ook coach Georges Leekens was tevreden dat Buysse zijn selectie kwam versterken: “Bart wordt dé concurrent van Fredrik Stenman op de linksback. […] Hij past in het Brugse plaatje.” Iedereen enthousiast. Nochtans is Buysse na vijf speeldagen nog steeds niet aan speelminuten geraakt.

‘Dé concurrent van Fredrik Stenman’ zijn leek tijdens de voorbereiding geen al te moeilijke opdracht te worden. De 29-jarige Zweed, die eerder nog bij FC Groningen aan de bak kwam, revalideert immers nog steeds van een nare blessure die hij vorig seizoen opliep. Een basisplaats voor Bart Buysse bij aanvang van het seizoen leek dan ook een evidentie. Maar ergens onderweg moet er iets gebroken zijn tussen Buysse en Leekens; want nog eerder dan Buysse verkiest de Brugse oefenmeester een centrale verdediger die zelf aangeeft niet optimaal te renderen als linksback (Jordi Figueras) en een rechtsback die tegen zijn natuur in op links moet spelen (Tom Högli). Het valt te betwijfelen dat dat aan het talent van Buysse zelf ligt.

Waar ligt het probleem dan wel juist? Hoogstwaarschijnlijk bij Georges Leekens a.k.a. Mac the Knife. De Brugse oefenmeester staat nu niet echt gekend als een tactisch genie. Dat bewees ie onder andere bij de Belgische nationale ploeg door Eden Hazard consequent als buitenspeler op te stellen in plaats van hem op de 10 z’n ding te laten doen. Die tactische onkunde bevestigt hij nu opnieuw: Jordi Figueras (eigenlijk te traag voor die positie) op links en de schlemiel bij uitstek, Michael Almebäck, centraal. Naast de onkunde van Leekens lijkt er ook een persoonlijk probleem tussen coach en speler te zijn. Leekens nam Buysse niet in zijn selectie op voor de Europese uitwedstrijd tegen Debrecen. Reden: Buysse zou geblesseerd geweest zijn.


Eigenaardig genoeg speelde Buysse diezelfde avond de volle negentig minuten mee met het beloftenelftal. Een vreemde situatie die in de media tot speculatie leidt. Algemeen manager Vincent Mannaert gaat daar echter tegen in: “Er is helemaal geen probleem tussen Buysse en Leekens. De coach wou hem er trouwens zelf graag bij. We geloven in Buysse.” Mooie woorden, maar o zo moeilijk te geloven.

Kenmerkend voor de hele situatie is de tweet die de voormalig Tukker gisteren na de met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen Bergen de wereld instuurde (en ondertussen alweer verwijderde): “Waar is Buysse? Aan de bank gekluisterd.” Cynisch genoeg was het net Björn Vleminckx die hem retweette.

Schwalbe United

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties