Nieuws

Buysse: "Tiote muur op twee benen"

Buysse: "Tiote muur op twee benen"

Morgen speelt Club Brugge zijn 3e wedstrijd in de Europa League groepsfase tegen Newcastle United. Eén Brugse speler stond reeds op het legendarische veld van Sint-James’ Park. Bart Buysse speelde in 2007 met Zulte-Waregem in Newcastle.

En Bart, morgen een match op vertrouwd terrein?
Vertrouwd terrein zou ik niet zeggen, maar ik heb er inderdaad al eens gespeeld. Het was toen pas mijn tweede wedstrijd voor Zulte-Waregem, in 2007, al weer 5 jaar geleden. Het was natuurlijk fantastisch om daar te mogen spelen. We waren zo goed als uitgeschakeld en trainer Franky Dury koos ervoor om een jonge groep te laten starten. En ik vind dat we het goed gedaan hebben toen.

Weet je nog tegen wie je toen stond?
Mijn rechtstreekse tegenstrever was Milner, die nu bij Manchester City speelt.

Was je onder de indruk van de omstandigheden?
Als je zo’n wedstrijd speelt zit je in een flow. Je zet je verstand op nul en je begint te voetballen. Je zag duidelijk dat Newcastle ons onderschatte en we hebben daar proberen gebruik van te maken. Jammer uiteindelijk dat we niet gewonnen hadden, maar 1-0 was geen slecht resultaat.

Is hun ploeg van toen vergelijkbaar met die van vandaag?
Neen, Newcastle is nog veel sterker geworden. Ze beschikken over zeer sterke spitsen. Ik heb nog met Tioté samengespeeld bij Twente, hij was toen echt wel een van de beteren. Echt een muur op twee benen. Daarnaast hebben ze ook nog heel wat internationals. Het zal een moeilijke verplaatsing worden. Het is bovendien zeer moeilijk in te schatten hoe ze gaan spelen, ze gooien geregeld hun ploeg door elkaar.

Hoop je dat ze, zoals tegen Maritimo, met een B-ploeg aan de aftrap zullen komen?
Neen, daarop hopen is nergens voor nodig.


Wij zijn Club Brugge hé. We weten ook wie we zijn en waar we aan beginnen. Ok, een goed resultaat halen zal moeilijk zijn, maar dat wil niet zeggen dat we er niet 100% voor zullen gaan.

Zou een punt halen een groot succes zijn?
Dat kan je niet op voorhand zeggen. Het kan evengoed zijn dat een punt te weinig is na de match. Donderdagavond zullen we meer weten.

Tenslotte nog even over het legendarische Sint-James’ Park. Is het intimiderend om daar te spelen, met die steile tribunes?
Neen, daar hou ik echt geen rekening mee. Een keer je op het veld staat ben je geconcentreerd, en als die tribunes nu recht omhoog gaan, of schuin, dat maakt mij geen verschil.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties