Nieuws

Capaciteit tegen Genemuiden 30.000 toeschouwers

Capaciteit tegen Genemuiden 30.000 toeschouwers

FC Twente kan op woensdag 26 oktober bij de wedstrijd tegen sc Genemuiden beschikken over de volledige capaciteit van De Grolsch Veste. Dit betekent dat er voor het eerst in de geschiedenis 30.000 toeschouwers aanwezig kunnen zijn bij een thuisduel van FC Twente. Dat meldt de club op haar website.

27.000 kaarten verkocht

De kaartverkoop voor dit duel verloopt zeer voorspoedig. Er zijn enorm veel aanvragen binnen gekomen van scholen en verenigingen en door de extra capaciteit kan daar nu gehoor aan worden gegeven. Er zijn op dit moment ongeveer 27.000 kaarten verkocht. Dat betekent dat er nog zo’n 3.000 beschikbaar zijn voor de verkoop. Deze laatste kaarten worden uitsluitend via de balie van Service & Ticketing in de Fanshop van De Grolsch Veste verkocht. De andere verkooppunten zijn uitverkocht. Supporters die graag aanwezig willen zijn bij dit mogelijk historische duel, wordt aangeraden de kaarten spoedig aan te schaffen. Kaarten zijn te koop vanaf 3 euro en alle informatie over de verkoop is hier te vinden.

Uitbreiding stadion

In eerste instantie hoopte FC Twente tegen PSV te kunnen beschikken over alle stoeltjes in het stadion. Na overleg tussen alle partijen die betrokken zijn bij de uitbreiding van De Grolsch Veste is gebleken dat het stadion enkele dagen eerder in gebruik kan worden genomen dan gepland.
Manager Operationele Zaken Eugenio Porcu is verheugd met deze ontwikkeling: “Alle partijen zijn al weken bezig de bouw af te ronden en het loopt volgens planning. Het blijkt dat de werkzaamheden op woensdag 26 oktober al zo ver gevorderd zijn, dat de thuiswedstrijd tegen Genemuiden kan worden gespeeld met de maximale capaciteit van 30.000 toeschouwers.”

Toeschouwersrecord

Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de capaciteit van het stadion van FC Twente op 30.000 toeschouwers uitkomt. Het toeschouwersrecord op dit moment is 26.500. Dit record dateert van 3 november 1968 en werd behaald tijdens het duel FC Twente – Ajax (5-1). Voor dit duel werden destijds extra tribunes geplaatst om aan de vraag te kunnen voldoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties