Nieuws

Chadli: "Ben geen nieuwe Ruiz"

Chadli: "Ben geen nieuwe Ruiz"

FC Twente-trainer Co Adriaanse ziet in Nacer Chadli de 'nieuwe' Bryan Ruiz, maar de Belg heeft andere wapens in huis.

Alsof Chadli de woorden van Adriaanse kracht bij wilde zetten, was hij de grote man in de eerste helft tegen Fulham, waar Ruiz ontbrak. Twee keer nam hij het doel onder vuur, maar daarbij werd wellicht het grootste verschil zichtbaar met de oud-sterspeler van de Tukkers. "Ik kan wel scoren, maar ik ben meer de man van de pass", zei Chadli tegenover Goal.com.

Veel betekent

"Ruiz en ik zijn niet te vergelijken. We zijn heel andere types. Bryan is dribbelaar, is links en scoort vaker. Door zijn kwaliteiten heeft hij veel betekent voor Twente. Het was ook leuk om hem weer te zien.", aldus Chadli, die gelukkig was dat de groepswinst werd behaald door een 1-0 overwinning. "Het doel was om eerste te worden in de groep en daarin zijn we geslaagd. We hadden wel verwacht dat Fulham meer de aanval zou kiezen, maar dat deden ze niet."

"We domineerden het duel en kregen goede kansen. Ik had zelf nog twee keer kunnen scoren. Voor mijn eigen gevoel heb ik een goede wedstrijd gespeeld. De eerste helft was ik wel meer aanwezig dan de tweede helft." Chadli werd na rust geregeld over het hoofd gezien door zijn ploeggenoten. "Dat klopt, maar Fulham hield de ruimtes ook klein, waardoor het soms ook moeilijk was om mij aan te spelen", zei de Belg, die werd vervangen voor spits Marc Janko.

Fysieke kracht

De Oostenrijker maakte kort voor tijd de winnende. Chadli kon vanaf de bank alleen maar gelukkig zijn met de treffer. "Het is goed dat hij het doelpunt maakte. Een spits heeft altijd vertrouwen nodig." Het doelpunt van Janko betekende dat Twente voor het eerst een duel met een Engelse tegenstander winnend afsloot. In het (recente) verleden werden de Tukkers zes keer verslagen en vier keer eindigde het in een gelijkspel. "Dat ligt ook aan het Engelse spel."

"De Engelse clubs spelen heel fysiek voetbal, maar wij hebben nu ook sterke jongens in de ploeg zoals Leroy Fer, Luuk de Jong en Douglas. Daarbij waren waren we voetballend ook sterker. We hadden veel meer balbezit en gelukkig helpt Janko ons kort voor tijd aan de winst", zei Chadli. "Het is belangrijk dat we ons als groepshoofd plaatsen voor de volgende ronde", aldus de Rode Duivel, die volgens Ruiz wel in zijn voetsporen kan treden bij Twente.

Oordeel Ruiz

De Costa Ricaan denkt dat er bij zijn oude ploeg een drie spelers zijn die zijn rol op termijn kunnen overnemen. "Nacer is daar één van, maar ook spelers als Ola John en Emir Bajrami hebben dat in zich. Ze hebben alleen de tijd nodig om zich te ontwikkelen. Ze zijn nog jong en moeten geduldig zijn", aldus Ruiz, die zijn 'troonopvolgers' vanaf de tribune aan het werk zag tegen zijn huidige werkgever Fulham, dat nog niet verzekerd is van overwintering in Europa.

Klik hier om naar het discussieforum te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties