Nieuws

Chadli de nummer 10 van McClaren

Chadli de nummer 10 van McClaren

Er bestaat nog altijd twijfel of Nacer Chadli wel op zijn plaats is op de nummertienpositie, maar FC Twente-trainer Steve McClaren is ervan overtuigd dat de Belgische international daarvoor de kwaliteiten bezit. Van huis uit is Chadli een vleugelspeler.

,,Het is moeilijk om op tien te spelen, maar ik denk zeker, dat hij het kan”, aldus de Engelsman, die onverwacht een vrij weekeinde kreeg door de afgelasting van de uitwedstrijd tegen De Graafschap.

,,Ik heb gehoord, dat Nacer het in de voorbereiding geweldig heeft gedaan op die positie. Het moderne voetbal verwacht bovendien van spelers, dat ze niet gemaakt zijn voor één positie. Topspelers moeten links, rechts en in het centrum uit de voeten kunnen. Daarvoor heb je voetbalintelligentie nodig. Nacer speelde twee jaar geleden nog in de Jupiler League en moet nog veel leren op dit niveau. Ons streven is om intelligente spelers te ontwikkelen, die de ruimtes zoeken waarin je kunt voetballen.”

Bron: Telegraaf

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties