Nieuws

Chadli is pijnvrij

Chadli is pijnvrij

FC Twente-trainer Co Adriaanse heeft goede hoop dat hij zaterdag in de uitwedstrijd bij RKC voor het eerst in dit seizoen kan beschikken over Nacer Chadli. De 22-jarige Belg moest door een ontstoken pees in zijn knie sinds eind juli toekijken.

Vorige week deed hij een helft mee met Jong FC Twente in de wedstrijd tegen Jong PSV (2-0 winst). Chadli speelde op 10 en dat was ook de positie waarop hij in de eerste weken van de voorbereiding grote indruk maakte.

'Maar dat was niet de achterliggende gedachte. Op die positie krijgt hij gewoon de meeste ballen en dat is voor Nacer belangrijk om zo snel mogelijk weer in zijn ritme te komen', aldus Adriaanse.

Chadli zelf was na afloop van zijn rentree op het wedstrijdveld tevreden. 'Aanvankelijk zou ik tegen Jong PSV een half uur meespelen, maar het ging zo goed dat ik uiteindelijk één helft heb vol gemaakt. Ik heb ruim twee maanden gemist dus conditioneel heb ik nog wel wat in te halen. Op de trainingen ging het vorige week al goed, de komende weken hoop ik de nodige wedstrijdminuten te kunnen maken.'

Net als Chadli meldde ook Rasmus Bengtsson zich maandag op het trainingsveld van FC Twente. De Zweedse verdediger is hersteld van een lieskwetsuur. Doelman Sander Boschker hoopt deze week eveneens de groepstraining te hervatten nadat hij enkele weken buitenspel stond door een kuitblessure.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties