Nieuws

The Valley (Charlton Athletic FC)

The Valley (Charlton Athletic FC)

The Valley is de thuisbasis van de Engelse club Charlton Athletic FC. Het stadion biedt plaats aan 27.111 toeschouwers, allen zitplaatsen.

Charlton Athletic FC  is een Engelse voetbal-club opgericht in juni 1905. Ze spelen in stadion The Valley in zuid-oost Londen.

Rondom de Tweede Wereldoorlog was Charlton een van de betere teams in de hoogste divisie van het Engelse voetbal, met een grote aanhang. Vlak na de tweede wereld oorlog was The Valley dan ook het grootste voetbalstadion van Engeland. In 1957 werd Jimmy Seed, de trainer van Charlton sinds 1932, ontslagen. Vlak daarna degradeerde Charlton uit de hoogste divisie. In 1972 degradeerde de club zelfs nog verder.

De jaren daarop speelde Charlton afwisselend in de toenmalige Second Division en Third Division. In deze tijd werd de club minder populair. In 1984 kwamen financiële problemen aan het licht en werd de club onder curatele gesteld.

Rond deze tijd moest Charlton ook een aantal jaar in andere stadions spelen. Eerst op Selhurst Park, van Crystal Palace, daarna op Upton Park van West Ham United.

Pas in 1992 speelde de club weer op een vernieuwde en verbeterde Valley en onder leiding van trainer Alan Curbishley promoveerde de club in 1998 weer naar de Premier League. Ze degradeerden meteen weer, maar kwamen in 2000 ook weer meteen terug en konden zich dan wel voor langere tijd vestigen.

In het seizoen 2006-2007 ging het bergafwaarts met de club. Trainer Iain Dowie werd ontslagen en opgevolgd door Les Reed. Ook hij kreeg de motor niet op gang en werd na 41 dagen eveneens ontslagen. Reed werd opgevolgd door Alan Pardew, die een degradatie echter niet kon vermijden. Nauwelijks twee jaar later kreeg de club een nieuwe tegenslag te verwerken door afgetekend laatste te eindigen in de Championship.

Anno 2010 speelt Charlton in the league one, het 3e niveau van Engeland.

Bron: Wikipedia

[nggallery id=68]

[youtube]XCyvHIBSPV4[/youtube]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties