Nieuws

Column: Alfred’s biecht ……

Column: Alfred’s biecht ……

De kop is eraf, de bal rolt weer, het seizoen is begonnen. Terwijl veel supporters/trainers en spelers nog onwetend zijn omtrent de exacte samenstelling van de diverse selecties gezien de doorlopende transferdeadline, is de Eredivisie weer van start gegaan.

De eerste speelronde gaf geen reden tot enige voetbalvreugde. Het niveau van sommige wedstrijden was werkelijk vreselijk om te zien en deze konden zo opgediend worden als tranquillizer voor zwaar manische patiënten. Onvoorstelbaar dat deze competitie telkens spelers voort kan brengen die het internationaal toch goed doen. De nivellering lijkt echter wel sterker door te zetten als de trend van deze eerste ronde zich voortzet. Droevig was het vaak, heel droevig.

mokotjo fc twenteOns eigen FC Twente speelde een slaapverwekkende eerste helft, waarbij het gezegde ‘de kop is eraf’ wel heel letterlijk werd genomen. Ideeënloos en vaak als kippen zonder kop demonstreerde de jeugdige ploeg al vrij snel waar het aan schort als het gaat om de sterkte van dit team. Inzicht, gogme en scorend vermogen. In de tweede helft werd het iets beter en vooral na het inbrengen van Mokotjo kwam er weer enig voetbal en lijn in het spel, waarna je direct ook een aantal andere spelers beter zag spelen.

Op een andere plek in de virtuele wereld had ik vooraf al aangegeven dat het een hele zware opgave zou worden voor dit jonge team, waarvan de grootste smaakmakers en goalscorers zijn vertrokken, om de drie punten mee te nemen uit Leeuwarden.

Tadic, Promes, Rosales, Bengtsson, Bjelland, Eghan, Gutierrez. Zeven spelers die vorig seizoen het framework van FC Twente vormden waren er afgelopen zaterdag niet bij. Me dunkt, dat is nogal wat. Desondanks had ook dit team er meer uit kunnen halen als een aantal jongens er eens in slagen om de schroom van zich af te gooien. Het lijkt allemaal zo lief en braaf en timide. Bjelland vlak voor de aftrap ook nog eens verliezen is natuurlijk kloten van de bok, maar als Alfred zo veel vertrouwen in de jeugdige selectie heeft, had dat wel een betere vertaling in het veld mogen krijgen.

Vorig seizoen begonnen we ook met een gelijkspel en nog wel thuis tegen RKC. In die zin is er uiteraard geen man overboord en het seizoen is nauwelijks begonnen. Maar er zal heel gericht versterking gehaald moeten worden wil Twente dit seizoen weer meedoen om de prijzen. De club is daar ook druk mee bezig als we de berichten mogen geloven en in die zin is het veel te vroeg om al te dramatisch te doen. Zaterdag zagen we Joop en Aldo tijdens de wedstrijd met een bezorgde blik in hun ogen even pontificaal in beeld. Als geoefend liplezer zag ik de heren het volgende tegen elkaar zeggen:

Joop: “Verdomme Aldo, dat is niet best daar beneden.”

Aldo: “Maar Alfred hoeft er niks bij zegt ie.”

Joop: “Dat hebben wij hem toch opgedragen, wist ik maar wie hij er graag bij wil dan kunnen we aan de slag. Hij neemt onze opdracht wel heel serieus. Ziyech of Toornstra wilde hij wel graag zei Kammetje, maar die had zijn mond vol gebak dus was bijna niet te verstaan. Die lijntjes lopen.”

Aldo: “Ga morgen anders eens naar zijn kerk. Ieder zondag biecht hij. Vraag de pastoor of je even zijn tuniek aan mag. Dan weet je heel zeker wat er in de man omgaat.”

Joop: “Verdorie, dat is een deksels goed idee Aldo, herkent hij mij dan niet?”

Aldo: “Neuhh. Er zit zo’n tralie hekwerk voor en als je je stem wat vervormd weet hij niet beter of de pastoor zit met zijn oor tegen het hek.”

Joop: “Ok dan, ik ga het doen ook. Je hoort maandag wel hoe het is gegaan.”

Die zondagochtend in een Barneveldse kerk:

Alfred: “Vergeef me vader, want ik heb gezondigd.”

Pastoor joop: “Dat is niet best mijn zoon. Het opbiechten kan echter veel verlichting geven. Wat is het dat je wilt delen met de heilige geest?“

Alfred: “Nou, ik ben trainer van FC Twente en…”

Pastoor Joop: “Ja, dat weet ik toch ook we….euhhh, sorry, ga door mijn zoon.”

Alfred: “Nu ja, dit seizoen mis ik mijn beste spelers en moet het doen met veel onervaren jeugd. Van de voorzitter moet ik steeds zeggen dat er kwaliteit genoeg in de groep zit, maar gisteren kon iedereen zien dat het zo echt niet goed kan gaan. Ik trek dit niet echt veel langer meer.”

Pastoor Joop”: Ja, dat heb ik zelf ook kunnen zi….euhh, tsja, dat is erg vervelend voor je mijn zoon. Kun je er niet eens over praten met de voorzitter en je eisen op tafel gooien?“

joop munstermanAlfred: “De voorzitter is wat dat betreft vrij hardhorend. Zegt dat er geen geld is en dat het van de KNVB niet mag en zo. We hebben toch heel veel geld ontvangen de laatste maanden. Er moet dus zat zijn om wat leuks te doen.”

Pastoor Joop: “Ja, maar dat kunnen wij toch niet zomaar overal van de daken gaa…..euhh, dat is een lastig parket waar je in zit mijn zoon. Welke spelers zou je er dan graag bij willen hebben ? Is die Mokotjo niet wat?“

Alfred: “Die hebben we god zij dank al binnen kunnen halen dank zij veel gezeur, maar er moet echt nog wat kwaliteit bij op de rechtsback en de 10 positie.”

Pastoor Joop: “Veel gezeur?? Kearl, het was binnen twee daag’n gere….euhhh, God mag daar inderdaad voor bedankt worden mijn zoon. Een goede voetballer, al zeg ik het zelf. Welke namen had je nog meer in gedachten zodat je zielenpijn enigszins verlicht kan worden?"

Alfred: “Nou, Ziyech of Toornstra en een ervaren opkomende back met bravoure in zijn spel. Ik heb leiders nodig voor dit jonge team.”

Pastoor Joop: “Ziyech bint wie druk gangs me….euhhh, Ja mijn zoon. Zonder leiding zou de kudde van ware gelovigen maar eeuwig dolen op de mistige velden van de onzekerheid. Leiding is nodig om ze op het rechte pad van de heer te houden. Daar heb je gelijk in. Ga door mijn zoon.”

Alfred: “Nu ja, ik denk gewoon dat we als FC Twente heel ver kunnen komen met de juiste mensen erbij dit seizoen en dat er telkens kwaliteit vertrekt zonder gelijke spelers terug te halen doet zeer.”

Pastoor Joop: “Noe, bi’j tog echt an’t neuln, want we zij….Euhhhh, ja mijn zoon. We willen allen het liefst de beste voorgangers hebben. Dat snap ik heel goed. De heer heeft ze niet voor niets uitgekozen om de kudde in goede banen te leiden. Hoe is die Marsman dan?“

Alfred: “Haha, u maakt me aan het lachen pastoor. Die heeft juist baat bij een goede leider in het veld. Ik denk erover Stevens een kans te geven.”

Pastoor Joop: “Dat werd verdomme eens een keer tij…..euhhh, oh, ok, wellicht is dat een rustgevend idee voor de rest van het team dat zoveel stabiliteit van node heeft mijn zoon. Diedeladdiedie….diedeladdiedie….sorry mijn zoon, ik word gebeld en deze moet ik even opnemen."

[google]“Wat?? Allebei rond? Onder de 3,5? Maar dat is prachtig nieuws, ik hang nu op, want ik ben even bezig. Bel je later wel even terug…..yessssssssss.”

Alfred: “Uh, wat is er aan de hand pastoor?“

Pastoor Joop: “Onze liever heer is schijnbaar in een goede bui mijn zoon.”

Keep the faith!!

TAZ

Doe ook mee aan onze Topcoach competitie 2014-2015

Ook dit seizoen organiseert Twente Insite een Topcoach competitie. Stel met 57 miljoen een elftal samen en speel mee om mooie prijzen! Klik hier om direct naar Topcoach te gaan. Succes![ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties