Nieuws

Column: De lach van buschauffeur Rahim

Column: De lach van buschauffeur Rahim

Soms zit je eenmaal achter in de bus. Het was een gevleugelde uitspraak van Joop Munsterman als er weer eens stront aan de knikker was rondom een transfer. Als Inter, HSV of Tottenham Hotspur op de stoep stond voor een speler gedroeg FC Twente zich als een opstandige puber die onderhandelde over een verhoging van het zakgeld. Das war einmal. Die bus rijdt niet meer, tenzij Rahim Ouedraogo achter het stuur zit.

Afgelopen vrijdag keek ik naar de ruzie tussen Castaignos en Mokhtar en spontaan kreeg ik heimwee naar Rahim Ouedraogo. Rahim, soms sloaptablet, vaak bikkelhard, was altijd getooid met een grijns van oor tot oor. De man uit Burkina Faso bracht plezier met zich mee en straalde een oprechte spelvreugde uit. Het was een voetballer die wars was van vedetteneigingen. Als Rahim lachte, dan lachte Twente met hem mee.

Ooit zag ik Rahim een keer live uit de Media Markt lopen. Het was koud die dag en Rahim droeg een dikke donzen winterjas. Door die jas leek hij een beetje op een Michelinmannetje die reclame maakte voor de nieuwe winterbandencollectie. In zijn hand hield hij een klein tasje vast en hij keek grijzend om zich heen. Ik keek naar hem en bespeurde een vorm van trots in zijn ogen. Hij was duidelijk trots op iets wat hij zojuist had gekocht. Het was een prachtig gezicht. Ik had graag willen weten wat er in dat tasje zat. Had hij zojuist een DVD, een dompelpomp of een staafmixer gekocht? Het maakte in het geval van Rahim niet uit. Al zat het tasje vol met oplaadbare AAA baterijen, Rahim zou lachen.

Ondanks zijn beperkte kwaliteiten hield hij het toch acht jaar vol bij FC Twente. Ik denk dat het lag aan zijn tomeloze inzet en zijn eeuwige positieve karakter. FC Twente mist een speler als Rahim. Rahim kwam lachend met gestrekt been in. Rahim was een goald’n kearl.[google]

Na zijn voetbalcarrière startte Rahim Ouadraogo in Burkina Faso een busbedrijf genaamd "Rahimo". Hij zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat er een buslijn kwam tussen Ouagadougou en zijn geboortestad Bobo-Dioulasso.

Ooit zal ik in die bus van Rahim stappen en de tocht ondergaan. Het liefst een keer samen met Joop Munsterman. Rahim zou ons door middel van een grijns welkom heten en we zouden een plaatsje zoeken op de achterbank van de bus. Ik kijk er nu al naar uit. Een Rahim Ouadraogo die lachend met gestrekt been gas geeft en Joop Munsterman genietend van de laatste keer “achter in de bus”.

CEAZ

CEAZ schrijft naar eigen zeggen stukjes. Niet meer, niet minder. De ene keer over FC Twente de andere keer over dingen die hem opvallen in het dagelijks leven. Waar het op vooral op neerkomt: CEAZ geeft ongevraagd zijn mening. Volg CEAZ ook op Facebook.

Foto: FC Twente Media
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties