Nieuws

Column: Het Ros van Leroy Fer

Column: Het Ros van Leroy Fer

“Waar ging het mis?” vraagt John Williams op een typisch geënsceneerd RTL4-toontje. Vanaf een doorgezeten beige hoekbank van Leen Bakker kijken Aldo van der Laan en Joop Munsterman beteuterd voor zich uit. “Pff, ik weet het niet. Het ging allemaal zo snel” zegt Joop vechtend tegen de tranen. “Misschien waren we wel te trots…” spreekt Aldo zijn vriend troostend toe.

De afgelopen week leek op een lange aflevering van “Dubbeltje op z’n kant”. Rekeningen werden vereffend en het imperium van Joop Munsterman zakte als een kaartenhuis in elkaar. De weegschaal die vrienden en vijanden tegen elkaar afwoog was onherstelbaar uit balans.

Op die ene avond in december 2012 hadden de ogen van Joop open moeten gaan. Het was de avond dat Leroy Fer op een veiling een paard had gekocht voor € 28.000,-. Eenmaal op de parkeerplaats kwam de middenvelder van FC Twente erachter dat hij in een appartement woonde en het ros niet op het balkon kon laten slapen. Leroy gooide het paard amper een uur later weer in de veiling en verkocht het dier met een verlies van duizenden euro’s. Het voorval staat symbool voor het verval van de realiteitszin van alles rondom FC Twente. Een ros dat voor te veel geld werd gekocht door een te dure speler waar de toenmalige trainer Co Adriaanse niet op zat te wachten. Adriaanse had een paar maanden daarvoor aangegeven een aanvaller nodig te hebben en geen extra middenvelder. Munsterman luisterde niet naar de coach en vocht een persoonlijk vete uit met Martin van Geel met Leroy Fer als hoofdprijs. Uiteindelijk werd er 5.5 miljoen betaald voor een speler die niet nodig was en nog maar een jaar contract had bij Feyenoord. Het ros en Leroy Fer hadden een ding gemeen: Ze werden beiden gekocht voor de lol.[google]

“Waar het mis ging?” herhaalt Joop Munsterman de vraag van John Williams met gebroken stem. “Ik had naar het ros moeten luisteren. Het ros hinkte al een tijdje, maar had geen gebroken been. Het Twentse ros laat zich niet afmaken, hij gaat op zoek naar nieuwe ruiters en zal snel weer steigeren. Ik zal daar niet meer bij zijn, maar hij zal steigeren als een overwinnaar.”

CEAZ

CEAZ schrijft naar eigen zeggen stukjes. Niet meer, niet minder. De ene keer over FC Twente de andere keer over dingen die hem opvallen in het dagelijks leven. Waar het op vooral op neerkomt: CEAZ geeft ongevraagd zijn mening. Volg CEAZ ook op Facebook.

Foto: Getty Images
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties