Nieuws

Column: Is Munsterman gek?

Column: Is Munsterman gek?

Zo ingewikkeld is het toch allemaal niet. Haal Co Adriaanse in huis en het wordt gelazer. Die heeft namelijk een track record als het gaat om zijn eigen zin doen en met niemand rekening te houden. Dat alles terwijl FC Twente een modern bedrijf is, waar de continuïteit van het beleid voorop staat. Niet de trainer als passant bepaalt de speelwijze. Dat doet de club. De technische staf staat daar immers garant voor. Hoe voorzitter Münsterman het dan in zijn hoofd haalde om Adriaanse aan te trekken is een raadsel.

Aanvallend
Want de trainer slaagde er na een half jaar cum laude voor het vak “hoe verspeel ik mijn krediet”. Naar verluidt bleef hij mekkeren over het vertrek van Bryan Ruiz en Theo Janssen. Leuk en aardig, maar in de voetballerij betekent weg ook gewoon weg. Nieuwe spelers kwamen nauwelijks aan bod. Aan de andere kant gold Marc Janko als dure miskoop in Enschede. Tot verbijstering van alles en iedereen bleef Adriaanse hem opstellen. Om aanvallend te kunnen spelen.

Maar ook daar ging het mis. FC Twente is een ploeg die gewend is de druk op de tegenstander op te bouwen om zo de boel op eigen helft vast te pinnen. Doelpunten vielen op de manier in het verleden als vanzelf. Het door Adriaanse gepredikte aanvallende spel maakte de Tukkers onzeker. Met als toppunt van de waanzin een zeer aanvallend ingesteld team dat dacht dat het PSV in de beker lastig kon maken. Niet dus. Adriaanse werd uit het toernooi gegooid. Waarna de heibel losbarstte.

Gek
En ineens werd iedereen wakker bij Twente. De spelers zagen het niet meer zitten met de trainer. Er was ruzie met de rest van de technische staf. Toen stond Co op een morgen op en die keek eens op internet. Het nieuws was gelekt. Ontslagen! Woedend reed hij naar het stadion waar hij de bevestiging hoorde. Münsterman gaf toe dat hij een inschattingsfout had gemaakt bij de aanstelling van de trainer. En die fout maakte hij nu goed door Adriaanse te ontslaan.

Maar is Münsterman gek? Het lijkt erop. Want de reputatie van Co Adriaanse snelt hem altijd vooruit. Overal waar hij werkte vertrok hij met ruzie. Alleen zijn ideeën gelden. Met reputaties heeft hij niks te maken. Het gaat zoals hij wil, en vooral niet anders. Er rest dus geen andere conclusie. Münsterman is gek. Gek van zijn eigen idee om van FC Twente een topclub te maken. Gek omdat hij denkt dat iedereen daar naadloos inpast. Het is voor alles wat Enschede is te hopen dat de nieuwe trainer McLaren de proeve van bekwaamheid die hij twee jaar geleden aflegde met gunstig gevolg voortzet. Zodat Münsterman straks als de grote jongen kan doen alsof hij niet gek is.

Robert Engel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties