Nieuws

Cornelisse gaat voor traject Landzaat

Cornelisse gaat voor traject Landzaat

Tim Cornelisse maakte de gehele voorbereiding van zijn nieuwe werkgever FC Twente mee. In die tijd heeft hij een goed beeld gekregen van de topclub. "Ik heb het traject van Denny Landzaat voor ogen."
"Van de onderlinge wedstrijden met FC Utrecht had ik al het idee dat FC Twente een heel degelijk elftal heeft waarvan je moeilijk kunt winnen. Maar nu ik dagelijks met spelers als Bryan Ruiz en Nacer Chadli train, zie je pas hoe makkelijk ze zichzelf vrijspelen en welk overzicht ze hebben. Dat zijn echt topspelers", aldus de vleugelverdediger tegenover Voetbal International.

"Adriaanse heeft me uitgelegd wat hij in het veld van me verwacht. Mijn verdedigende taken staan voorop, maar wel moet ik zoveel mogelijk opkomen langs de zijlijn. Een spits als Marc Janko is levensgevaarlijk als hij bruikbare voorzetten van de flanken krijgt", gaat Cornelisse verder.

"Ik zie wel wat mijn rol wordt. Als ik tweede man wordt achter Rosales, oké. Als je 33 jaar bent sta je daar wat anders in dan op je 26ste. Maar ik heb het traject van Denny Landzaat voor ogen. Hij werd vorig jaar door FC Twente aanvankelijk ook gehaald voor de breedte, maar heeft afgelopen seizoen alle grote wedstrijden gespeeld. Ik zal elke training en elke wedstrijd aangrijpen om de trainer te laten zien dat ik er ook ben. Mijn ambitie is zoveel mogelijk spelen", zo besluit de routinier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties