Nieuws

Cornelisse: "Kan niet op de brommer komen"

Cornelisse: "Kan niet op de brommer komen"

Het zag er een beetje armoedig uit, bij de 1-0 voor Ajax: het sprintduel tussen Derk Boerrigter en Tim Cornelisse. De rechtsback van FC Twente begon met voorsprong aan de sprint, maar werd er finaal uitgelopen. Voor Boerrigter was het daarna een koud kunstje om Miralem Sulejmani in staat te stellen om de score te openen.

Cornelisse was van mening dat hij weinig aan dat doelpunt kon doen. "Ik stond positioneel goed, maar Boerrigter is zó verschrikkelijk snel. Ik beschouw dit dus niet als een fout van mij. Ik kan toch moeilijk op de brommer komen. Ik denk niet dat ik de enige back ben die er door hem uitgelopen wordt", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Over het eindresultaat in de ArenA (1-1), was Cornelisse dik tevreden. "Als je een punt pakt in een uitwedstrijd tegen een directe concurrent, doe je het gewoon goed."

Aanvoerder Peter Wisgerhof is het daar mee eens. "Als je vlak voor tijd de gelijkmaker scoort, ga je met een lekker gevoel de bus in. Op basis van de tweede helft verdienen we ook een punt, vind ik. Of we de morele winnaar zijn? Dat denk ik wel."

Door het gelijkspel blijft FC Twente minimaal één dag koploper van de Eredivisie. Het lijkt er op dat de Tukkers weer mee gaan doen in de strijd om de titel. En dat terwijl vooral Ajax en PSV als favorieten voor het kampioenschap getipt werden. "Als je ziet dat wij in de zomer een paar bepalende spelers kwijtgeraakt zijn en Ajax en PSV alleen maar spelers gehaald hebben, is het niet zo gek dat mensen vooral naar hen kijken", vindt Wisgerhof. "Maar wij blijven een lastige ploeg om van te winnen. We gaan ook dit seizoen gewoon proberen om tot het eind mee te doen om de titel."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties