Nieuws

Daniel Fernandes 4,5 jaar naar FC Twente

Daniel Fernandes 4,5 jaar naar FC Twente

FC Twente heeft zich versterkt met de Portugese doelman Daniel Fernandes. FC Twente pikt de speler transfervrij op nadat zijn contract bij het Roemeense CFR Cluj werd ontbonden. De 28-jarige doelman en FC Twente zijn een 4,5 -jarig contract overeengekomen.

Daniel Fernandes is geboren in Canada op 25 september 1983 en heeft een Portugese vader en een Tsjechische moeder. Hij begon als keeper in de jeugd van het Canadese Vancouver Olympics maar maakte in 2000 de overstap naar Europa en tekende voor FC Porto.

In de tussentijd heeft Daniel Fernandes vele clubs versleten waaronder het Spaanse Celta de Vigo, Bochum en het Griekse Iraklis.

Daniel Fernandes droeg tijdens zijn loopbaan het nationale shirt van Canada en Portugal. Na zes interlands te hebben gespeeld voor Canada onder 20, veranderde Fernandes zijn nationaliteit en debuteerde hij in 2006 voor Jong Portugal. In 2007 speelde de keeper twee interlands voor de nationale ploeg van Portugal. In 2010 maakte Daniel Fernandes deel uit van de nationale selectie voor het WK in Zuid-Afrika.

Bij Twente zal hij tweede doelman worden achter Mihaylov.

Extra informatie Daniel Fernandes

Volledige naam: Daniel Márcio Fernandes
Geboortedatum: 25 September 1983
Geboorteplaats: Edmonton, Canada
Lengte: 1.95 m

Clubs: FC Porto, Celta de Vigo, Jahn Regensburg II, PAOK, Bochum, Iraklis, Panathinaikos, Panserraikos en CFR Cluj

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties