Nieuws

De Jong genoot op "zijn" positie

De Jong genoot op "zijn" positie

FC Twente-aanvaller Luuk de Jong heeft een goed gevoel overgehouden aan de rentree op de spitspositie tegen Benfica (2-2). Tot het duel met de Portugezen had FC Twente-trainer Co Adriaanse steeds voor Marc Janko gekozen op de nummernegenpositie, maar om tactische redenen kreeg De Jong ditmaal de voorkeur. ,,Het was lekker om in de spits te spelen, want dat is toch mijn favoriete positie. Het was helemaal mooi, dat ik direct scoorde.”

De concurrentiestrijd brengt momenteel het beste in beide spitsen naar boven. ,,Het is goed een concurrent te hebben, want dan weet je dat je keihard moet knokken en kun je geen moment verslappen. Het gaf me ook echt een ‘boost’ dat ik ditmaal in de spits mocht spelen”, aldus De Jong.

Inzetbaarheid op meerdere posities blijkt niet altijd een voordeel te zijn, ervaart De Jong momenteel. Omdat Janko alleen op de spitspositie rendeert, maar De Jong ook als nummer tien kan spelen, komt hij eerder in beeld voor een alternatieve positie. ,,De trainer zegt wel, dat we zoveel aanvallende kwaliteit hebben en dat hij het liefst ons allemaal opstelt. Dan gaat hij eerder met mij schuiven, omdat ik ook op een andere plek kan spelen. Soms is dat inderdaad een nadeel."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties