Nieuws

De Jong: "Iedereen wint van elkaar, het is heel raar"

De Jong: "Iedereen wint van elkaar, het is heel raar"

FC Twente was dankzij de 4-1 zege op Vitesse een van de winnaars van het weekend. Waar concurrenten punten morsten, maakten de Tukkers in Arnhem geen fout. "Het is lastig te zeggen wie nu de favoriet is", zegt Luuk de Jong.

"Natuurlijk kijk je altijd een beetje naar wat anderen doen, maar het belangrijkste was dat we zelf wonnen", zegt de aanvaller tegenover VoetbalPrimeur over de 4-1 overwinning van zondag. "Dat is bij dit soort wedstrijden niet altijd even makkelijk, dus het is lekker dat je hier wint."

Het contrast met de gevoelige thuisnederlaag van een week eerder tegen Heracles Almelo was zondag groot. "We waren vandaag scherp in de duels en wat agressiever dan in de derby, hoewel we nog wel wat kansjes weg hebben gegeven. Tegen Heracles zat het ook wat tegen. Zij kregen voor rust één kans en scoorden meteen, dat was heel zuur."

FC Twente speelde de afgelopen tien dagen drie wedstrijden en begon telkens met dezelfde elf. Het is een van de zichtbare veranderingen in Enschede sinds de terugkeer van Steve McClaren. "Het is fijn om met dezelfde spelers te spelen, we kennen elkaars kwaliteiten goed. Soms komt dat er niet uit, maar nu hebben we als team goed gespeeld. Bovendien voeren ook de invallers hun taken goed uit."

Vitesse maakte ondanks de 4-1 zege geen slechte indruk op De Jong. "Ik vond ze in de eerste helft niet slecht voetballen. Ze spelen goed positiespel met vooruitgeschoven backs en centrale verdedigers die in durven te schuiven. Dat is lastig te verdedigen. Er lopen aardige voetballers bij Vitesse rond. Als ze deze spelers bij elkaar kunnen houden, kan het een goede ploeg worden."

De titelstrijd ligt na het puntenverlies van PSV, AZ en Feyenoord weer helemaal open. "Iedereen wint van elkaar, het is heel raar", weet De Jong. "Daarom is het moeilijk om een favoriet aan te wijzen. In de eerste seizoenshelft was ik heel erg onder de indruk van AZ, die laten nu ook wat meer liggen. PSV speelt net als wij heel goede wedstrijden, maar soms is het ook wat minder."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties