Nieuws

De Jong: "liever niet op die manier"

De Jong: "liever niet op die manier"

Doordat Klaas-Jan Huntelaar met een blessure uitviel, kon Luuk de Jong voor het eerst op Wembley spelen. De aanvaller had wel een dubbel gevoel bij zijn invalbeurt.

Klaas-Jan Huntelaar tekende een kwartier na rust met een mooie kopbal voor de 0-2 op Wembley. De aanvaller raakte hierbij echter het hoofd van verdediger Chris Smalling en moest het veld aangeslagen verlaten. Luuk de Jong kreeg hierdoor de kans om voor het eerst op Wembley te spelen.

"Ik zag eerst dat hij de bal erin kopte, dus iedereen sprong op om te juichen", zegt De Jong tegen Goal.com. "Daarna zag ik dat ze allebei bleven liggen en wist dat het er niet goed uit zag. In de kleedkamer was zijn neus in ieder geval behoorlijk dik."

"Je komt er liever niet op die manier in", vervolgt de aanvaller van FC Twente. "Je geniet er alsnog wel van om in zo'n groot stadion te spelen, maar voor Klaas is dit heel vervelend. Hij maakt even daarvoor gewoon een mooie goal, dus dan is het extra zuur. Dat gun je nooit iemand."

"Focus op de wedstrijd"
Volgens De Jong had hij eenmaal in het veld de focus weer volledig op de wedstrijd. "Zodra je erin komt laat je dat wel los en concentreer je je op de wedstrijd. Het was zonde dat Engeland nog op 2-2 kwam, maar het was des te mooier dat Arjen op het einde nog die 2-3 binnenschoot."

Al met al kon De Jong tevreden terugkijken op zijn eerste wedstrijd in het Wembley Stadium. "Ja als je voor de eerste keer hier speelt, kun je maar beter gelijk winnen", sloot de spits af met een knipoog.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties