Nieuws

De Jong neigt naar Engeland

De Jong neigt naar Engeland

Luuk de Jong bereidt zich met FC Twente voor op de kraker tegen PSV. Voor beide ploegen telt eigenlijk alleen de zege. "Anders wordt het gat met AZ wel erg groot", beaamt de aanvaller in Metro.

De kans is groot dat De Jong zaterdag opnieuw als 'nummer tien' speelt. Heel blij is hij daar niet mee. "Ik heb al vaak genoeg gezegd dat ik me op één plek wil richten en dat is de spitspositie. Ik ben een spits, speel daar het liefst. Ook met oog op het Nederlands elftal is het voor mij belangrijk dat ik me op één positie ontwikkel."

De international beseft echter ook dat Marc Janko niet op 'tien' uit de voeten kan. Hij begrijpt Co Adriaanse dan ook wel. "De trainer heeft gewoon veel keuze. We hebben een brede selectie waardoor iedereen honderd procent moet geven. Zoniet, dan sta je ernaast. Het zorgt ervoor dat iedereen scherp is en dat is alleen maar goed."

De tegenstander van zaterdag is PSV, dat afgelopen zomer nog naar De Jong informeerde. "Maar daarna hebben we niks meer gehoord. Nee, het maakt de wedstrijd niet extra speciaal voor mij. Ik zit ook goed bij Twente en eerlijk gezegd zie ik me ook niet snel voor een andere Nederlandse club spelen."

"FC Twente is één van de topclubs in Nederland en als ik weg zou gaan is het buitenland een logische stap. Welke competitie? Engeland, Spanje en Duitsland zijn mooi. Ik denk dat ik qua speltype het best in Engeland pas, maar dat is nu helemaal niet aan de orde", aldus De Jong (21).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties