Nieuws

De Jong niet medisch gekeurd

De Jong niet medisch gekeurd

In Duitsland is het optimisme groot over het welslagen van de transfer van Luuk de Jong naar Borussia Mönchengladbach. De verwachting is dat het de Bundesligaclub alsnog lukt om de spits bij FC Twente los te weken. Borussia Mönchengladbach mikt erop begin deze week tot zaken te komen over de transfer van De Jong, omdat het de bedoeling is dat de nieuwe spits vrijdag al meegaat naar het trainingskamp in Rottach-Egern. Berichten in de Duitse media, dat De Jong zaterdag al een medische keuring heeft ondergaan worden door zowel FC Twente, Borussia Mönchengladbach als de begeleiding van de speler categorisch ontkend.

Geen keuring
Technisch directeur Max Eberl van Borussia Mönchengladbach: "Er heeft geen keuring plaatsgevonden. Dat bericht is niet waar. We zijn nog altijd in gesprek met FC Twente en dat zijn goede gesprekken. We hopen op een positieve uitkomst. Of die gesprekken succes op gaan leveren? Daarover kan en wil ik op dit moment niets kwijt.”
Borussia Mönchengladbach is onder de indruk van De Jong en de wil die de speler toont om naar de Bundesligaclub te verhuizen. Zo is de spits bereid om de twintig procent van de transfersom waar hij contractueel recht op heeft te laten vallen. Eberl: "De Jong is een zeer goede speler. We begrijpen dat FC Twente een hoge prijs vraagt voor een speler, die op jonge leeftijd al zoveel heeft laten zien, maar het moet wel binnen onze mogelijkheden liggen.”

Hoewel hij nog drie jaar vastligt bij FC Twente, heeft Luuk de Jong dus toch een pressiemiddel in handen in de moeizame onderhandelingen over een transfer naar Borussia Mönchengladbach.

Als De Jong besluit dat dit een eenmalige aanbieding is voor de transfer naar Borussia en in een later stadium wél vasthoudt aan zijn percentage, moet FC Twente al 17 miljoen euro ontvangen om netto evenveel over te houden als de Duitsers al wilden betalen (12 miljoen euro vast en 2 miljoen bonussen). Dat lijkt een bedrag, dat over een jaar niet snel meer op tafel komt. Nadat De Jong vorige week zaterdag in De Telegraaf duidelijk had gemaakt dat hij per se naar Gladbach wilde verkassen en zijn onvrede uitte over de onderhandelingsmethoden van FC Twente doen de spits en zijn begeleiding er momenteel het zwijgen toe vanuit het adagium dat je een broedende kip niet moet storen.


Hakken in zand
Naar buiten toe zet FC Twente de hakken nog steeds stevig in het zand, maar het feit dat FC Twente en Gladbach al anderhalve week met elkaar in gesprek zijn, laat een ander beeld zien. Als FC Twente de spits echt niet wil verkopen, dan hadden ze de Duitsers allang de deur gewezen. "Als Borussia maar blijft terugkomen, dan kunnen ze op een bepaald moment toch de juiste snaar raken”, beseft een insider bij FC Twente.

Voor de oefenwedstrijd tegen FC Emmen stribbelde FC Twente-trainer Steve McClaren voor de tv-camera nog wat tegen, maar er leek inmiddels toch wat berusting in zijn stem door te klinken. "We strijden om Luuk te behouden, maar we weten ook dat elke speler zijn prijs heeft”, verzuchtte McClaren.

Bron: Telesport

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties