Nieuws

De Jong: "Was toe aan een doelpunt"

De Jong: "Was toe aan een doelpunt"

Na drie competitiewedstrijden zonder doelpunt was Luuk de Jong afgelopen weekend blij met zijn treffer tegen NEC (2-0). De speler van FC Twente scoorde toen hij als aanvallende middenvelder speelde, waar hij toch een ‘echte centrumspits’ is.

“Het is altijd lekker om te scoren”, zegt De Jong in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Helemaal als het met de ploeg moeizaam loopt. Voor de rust was het teveel breien geblazen met de bal, door het massale verdedigen van NEC. Ook vanaf de flanken kwam er weinig aanvoer. Gelukkig bracht het inbrengen van Marc Janko uitkomst en konden we meer druk uitoefenen.”

Waar De Jong ‘op tien’ indruk maakte, heeft hij het de laatste weken lastig in de spits. “In de punt van de aanval ben ik meer op mezelf aangewezen en dat is soms lastig voetballen. Ik scoorde de laatste weken niet en dat is toch waarop je wordt afgerekend. Vorige week tegen Utrecht kregen we ruimte en ging het wel lekker, en dan bal ik best dat ik zelf geen goaltje meepik.”

De international maakt zich echter niet druk over een mindere periode. “Ik ben en blijf een echte centrumspits, daar ligt mijn toekomst. Maar ik heb natuurlijk al de nodige vlieguren gemaakt als nummer tien en kan daar ook goed uit de voeten. Als we in de aanval zijn ben ik een tweede spits naast Marc, terwijl ik bij balbezit van de tegenstander een middenvelder ben, die meeverdedigt. In deze wedstrijd pakte dat goed uit. Gelukkig maar, want ik was wel weer toe aan een doelpuntje.”

Actie!! Registreer je op FC Twente Forum en maak kans op 2 kaartjes voor de bekerwedstrijd FC Twente - PSV op 22 december a.s.

Klik hier om naar het discussieforum te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties