Nieuws

De Jong: Topscorer worden en EK zijn de doelen

De Jong: Topscorer worden en EK zijn de doelen

Luuk de Jong stippelt zijn loopbaan zorgvuldig uit. De aanvaller van FC Twente, die in de zomer van 2009 overkwam van De Graafschap, is met zijn vader George druk in de weer met een heus persoonlijk ontwikkelingsplan. Het op maat gesneden schema moet hem dit seizoen de topschutterstitel in de Eredivisie én deelname aan het EK opleveren.

Samen met De Jong senior, een voormalig volleybalinternational, heeft de spits zijn persoonlijke plan zelfs in zijn verbintenis bij de Tukkers laten opnemen. "In het voetbal zie je vaak dat clubs een speler aantrekken en daarna denken: zie zelf maar dat je beter wordt. Maar ik wil me ook individueel ontwikkelen", legt de 21-jarige aanvaller uit aan VI. "Voorafgaand aan een bepaalde periode formuleren we doelen die we willen bereiken en punten die moeten worden verbeterd. Die dienen vervolgens als handvat in de training en begeleiding."

De Jong stelt zichzelf duidelijke doelen. "We plannen meer van seizoen tot seizoen. Afgelopen seizoen onder Michel Preud'homme was mijn uitgangspunt om vaste spits van FC Twente te worden en in beeld te komen bij het Nederlands elftal. Dat is gelukt. Voor dit seizoen is het doel om mee te gaan naar het EK en proberen topscorer te worden van de Eredivisie."

Actie!! Registreer je op FC Twente Forum en maak kans op 2 kaartjes voor de bekerwedstrijd FC Twente - PSV op 22 december a.s.

Klik hier om naar het discussieforum te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties