Nieuws

De spelers beoordeeld vooraf aan PSV - FC Twente

De spelers beoordeeld vooraf aan PSV - FC Twente

Dé wedstrijd van de 24e speelronde is PSV - FC Twente. Maar liefst 8 van de laatste 13 onderlinge eredivisieduels van deze clubs eindigden gelijk. De teams zijn blijkbaar aan elkaar gewaagd, details zullen de doorslag geven in de topper van zondag.

Omdat de topclubs dit seizoen met de regelmaat van de klok punten verspelen, lijkt het te voorbarig om te stellen dat de wedstrijd doorslaggevend is voor de kampioensstrijd. Maar zeker is wel dat de winnaar van PSV - Twente de andere club op 3 verliespunten achterstand zet.

BNR blikt vooruit op deze '6-puntenwedstrijd', neemt 22 spelers onder de loep en geeft ze een sterren-waardering.

PSV:

Isaksson ★ ★
Michaylovs collega onder de lat bij PSV is al jaren het mikpunt van kritiek. Niet zo verwonderlijk, want de Zweed pakt weinig punten voor zijn club. Toch moet je Isaksson meegeven dat hij nog steeds de vaste keeper van PSV is. Concurrent Tyton kan zijn borst natmaken.

Manolev ★ ★
Dankzij tv-analyticus René van der Gijp een nationale pispaal geworden. Heeft een tomeloze energie, maar zijn aanvallende acties eindigen te vaak met een slechte voorzet. In verdedigend opzicht is Manolev, die zijn plafond bereikt lijkt te hebben, ook geen gewapend beton.

Marcelo
★ ★
De Braziliaanse verdediger had na zijn transfer naar Eindhoven wat opstartproblemen, maar speelde desondanks veel wedstrijden. In zijn tweede seizoen bij PSV lijkt hij de weg omhoog te hebben gevonden, maar nog niet iedereen is overtuigd.

Bouma ★ ★
Na zijn Engelse avontuur keerde hij terug in Eindhoven, maar kan zich niet aan de indruk onttrekken dat hij over zijn hoogtepunt is. Maakt het de Belg Derijck desondanks moeilijk om een basisplaats af te dwingen. Een aardige prestatie, hoewel dat ook wat zegt over Derijck.

Willems ★ ★
De linksback kwam plotseling in het team door de blessure van Erik Pieters. Die is inmiddels weer fit, maar heeft coach Rutten nog niet kunnen overtuigen dat hij op zijn oude niveau zit. Jetro Willems blijft dus nog even staan: mooi meegenomen voor de jongeling.

Strootman ★ ★ ★
Strootman kent de tweede seizoenshelft een iets lastigere periode. Afgelopen week bij de oefeninterland tegen Engeland kreeg Nigel de Jong kreeg de voorkeur van de bondscoach boven Strootman. Maar vorige week tegen Feyenoord speelde hij wel weer een sterke wedstrijd.

Wijnaldum ★ ★ ★ ★
Wijnaldum kent een geslaagde overstap naar PSV. Hij scoort (zeven goals tot nu toe), geeft assists en zorgt voor dreiging vanuit het middenveld. De speler komt terug van een hoofdblessure, maar stond bij terugkomst direct weer in de basis. Belangrijk onderdeel van het team geworden.

Toivonen ★ ★ ★ ★
Ola Toivonen beleeft een prima seizoen bij PSV en heeft dit seizoen inmiddels 13 doelpunten op zijn naam staan. De spits blijft scoren en heeft de aandacht getrokken van Villareal. Afgelopen week werd bekend dat de Spaanse club acht miljoen euro geboden zou hebben voor de Zweed.

Mertens ★ ★ ★ ★ ★
Klein van stuk, maar groots van daden. De teller staat inmiddels op 16 goals en 10 assists. Geweldige cijfers voor een buitenspeler. Gaat Mertens op dezelfde voet verder, dan kan het PSV-publiek niet lang van hem genieten.

Matavz ★ ★ ★
De Sloveens spits kwam vlak na het begin van het seizoen over van FC Groningen, dat hem met pijn in het hart liet gaan. Hij moest even wennen aan zijn nieuwe werkomgeving, maar begint te draaien. Zijn neusje voor de goal kan PSV goed gebruiken op weg naar de landstitel.

Labyad ★ ★ ★
Het gaat hard met Labyad. Ontwikkelt zich goed, maar wisselt sterkte momenten nog wel te vaak af met zwakke. De Marokkaanse bondscoach Erik Gerets ziet zijn potentie en heeft 'm uitgenodigd voor het nationale elftal.


FC Twente:

Michaylov ★ ★ ★ ★
De Bulgaarse keeper werd afgelopen winter al begeerd door Tottenham Hotspur en vindt zelf ook dat hij toe is aan een stapje hoger. Zijn droomclub is AC Milan. Als hij zich zo blijft ontwikkelen, lijkt San Siro binnen handbereik voor de atletische doelman (23).

Cornelisse ★ ★
Uit de gratie geraakt bij zijn vorige werkgever, FC Utrecht. Het zag er even somber uit voor de back, maar Cornelisse tekende vervolgens doodleuk een contract bij de toenmalige landskampioen, FC Twente. Met Tiendalli en Rosales voor hem in de pikorde geen zekerheidje, maar pikt de nodige wedstrijdjes mee.

Wisgerhof ★ ★ ★
Heeft zijn beperkingen, maar als er voor één voetballer geldt dat hij het maximale uit zijn mogelijkheden haalt, dan is het wel voor Wisgerhof. Hij haalt zelden een onvoldoende, maar echte positieve uitschieters net zo min.

Douglas ★ ★ ★
De snelle verdediger kreeg van de FIFA geen groen licht om mee te doen aan het EK en hoopt nu tijdens het WK 2014 het shirt van Oranje te dragen. Douglas viel ver terug dit seizoen, maar in goede doen heeft Van Marwijk hem er graag bij.

Rosales ★ ★
Aanvallende back met wie nog wel eens wordt geschoven bij blessures en schorsingen. De vraag is of hij zijn echte doorbraak zal beleven. Nu nog te kwetsbaar als verdediger en te onstuimig in aanvallende zin.

Brama
★ ★ ★
Tien dagen geleden veroverde Brama het Europese wedstrijdenrecord van de club. Hij heeft er nu 48 gespeeld. De middenvelder is blij met de terugkeer van McClaren en speelt een stabiele rol in het elftal. Lijkt wel iets te zijn weggezakt ten opzichte van voorgaande jaren.

Fer ★ ★ ★
Fer is een beetje de diesel van FC Twente. Hij kwam dit seizoen langzaam op gang, maar inmiddels speelt hij stabiele en goede wedstrijden voor de Tukkers. Dat heeft vooral te maken met de trainerswissel, want onder McClaren krijgt de middenvelder veel meer speeltijd.

Janssen ★ ★ ★
Onder Co Adriaanse viel Willem Janssen nog wel eens buiten de basis, maar met de komst van Steven McClaren is het tij gekeerd. De speler kan nog wel eens te gemakkelijk balverlies snijden en moet daarin meer volwassen worden.

John ★ ★ ★ ★
Een van de revelaties van dit seizoen. Geeft aan de lopende band assists en zorgt continu voor dreiging. Een plaag voor zijn tegenstanders, die hij geregeld doldraait. Voor de bondscoach genoeg reden om hem te selecteren voor Oranje.

De Jong ★ ★ ★ ★
Topspits in wording. Staat aan het begin van een mooie carrière. Luuk heeft zijn broer Siem de Jong inmiddels ingehaald. Kan koppen, een bal vasthouden, heeft een kansje vaak genoeg en is ook te gebruiken als aanspeelpunt. Kortom: een moderne, allround-aanvaller.

Chadli ★ ★ ★
Vorig jaar de verrassing van het seizoen, daarna weggevallen door een blessure. Langzaam maar zeker komt Chadli terug op zijn niveau. Dat is opmerkelijk hoog voor een speler die twee jaar geleden nog in de Jupiler League speelde.

Bron: BNR

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties