Nieuws

"De vrees die we vooraf hadden, blijkt volledig terecht"

"De vrees die we vooraf hadden, blijkt volledig terecht"

Sinds de FIFA de makelaarsmarkt onlangs vrijgaf is er een ware run ontstaan op de spelers. Iedereen kan zich tegenwoordig zaakwaarnemer noemen, als er 544 euro wordt betaald en het betreffende formulier wordt ingevuld. Zo greep rapper Ali B. zijn kans en begeeft hij zich nu in de markt. Ook de vader van Kyle Ebecilio (Steve) kon de lokroep niet weerstaan. Naast deze personen zijn er nog bijna honderd mensen, die zichzelf als makelaar hebben ingeschreven.

Financieel kan het zeer lucratief zijn om spelers te gaan begeleiden. Zaakwaarnemers kunnen vaak een flinke fooi opstrijken bij het succesvol afronden van een transfer. Geld lijkt dan ook de belangrijkste reden om deze wereld binnen te stappen. Zo kwam onlangs naar buiten dat de transfer van Ola John naar de Premier League niet doorging, omdat naar verluidt zijn zaakwaarnemer (broer Collins) een te hoge toelage zou hebben geëist.

Ook de vader van Kyle Ebecilio liet laatst van zich horen, nadat er negatieve publiciteit rondom zijn zoon was ontstaan. Het bedrijf van Steve Ebecilio heeft inmiddels twaalf spelers onder zijn hoede en daarmee doet de makelaar goede zaken, zo meldt Voetbal International deze week. Ook de van FC Twente naar Southampton vertrokken Cuco Martina zit bij Steve Ebecilio's bureau.

Opmerkelijk is ook dat Cees Lok, tot maart 2015 technisch manager bij FC Twente, zich heeft ingeschreven als makelaar. Daarnaast is Lok ook hoofdtrainer bij VV Bennekom.

[google]Branco Martins van ProAgent verafschuwt deze ontwikkeling. "De vrees die we vooraf hadden, blijkt volledig terecht. De FIFA schiet zijn doel voorbij. Wat wordt hiermee opgelost? Het systeem ziet alleen maar toe op registratie van de makelaars en de fees, maar het onderliggende praktijkverhaal blijft onderbelicht. De appel is van binnen rot, maar het schilletje glimt mooi. Nou, gefeliciteerd. Intussen wordt de appel alleen maar rotter."

Doe ook mee aan onze Topcoach competitie 2015-2016

Ook dit seizoen organiseert Twente Insite een Topcoach competitie. Stel met 47 miljoen euro een selectie samen en speel mee om mooie prijzen! Klik hier om direct naar Topcoach te gaan. Succes!

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties