Nieuws

De Vries: "Twente stelt teleur"

De Vries: "Twente stelt teleur"

Oud-verdediger Willem de Vries verbaast zich over defensieve blunders tegen Heracles

Willem de Vries werd in 1965 de eerste contractspeler van FC Twente en was tien jaar lang een rots in de branding achterin bij de Enschedese fusieclub. Als rapporteur van het Telesport klassement Voetballer van het Jaar verbaasde de oud-verdediger zich vrijdagavond bij de verrassende 3-2 zege van Heracles Almelo in de Twentse derby over het geschutter in de defensie van FC Twente.

„Heracles voetbalde goed, maar FC Twente gaf de doelpunten wel erg gemakkelijk weg. De backposities van FC Twente vind ik sowieso kwetsbare plekken in het elftal, maar ditmaal waren ook Douglas en Peter Wisgerhof niet sterk”, aldus De Vries.

„Heracles maakte goed gebruik van de zwakke plekken bij FC Twente door met Everton en Darl Douglas de flanken goed bezet te houden. Tim Cornelisse viel me erg tegen. Hij had geen grip op Everton. Ook Roberto Rosales speelde een zwakke wedstrijd. Het is wel leuk, dat Rosales de hele tijd langs de lijn opkomt, maar die voorzetten van hem komen bijna nooit aan. Ik heb vanwege hun tegenvallende prestatie beide backs een 5 gegeven.”

„Voor het centrum geldt, dat ze veel moeten corrigeren als de backs niet in de wedstrijd zitten. Maar Douglas en Peter Wisgerhof maakten ditmaal ook zelf veel fouten. Ik vind dat Douglas sowieso niet aan zo’n sterk seizoen bezig is. Hij moet zich veel meer op het spel concentreren en zich niet zo gemakkelijk laten afleiden. Bij die tweede goal maakte hij natuurlijk een grote fout, maar ik vind, dat hij ook weinig ondersteuning kreeg van zijn collega-verdedigers.”

„Behalve Rosales en Cornelisse heb ik bij FC Twente ook Wout Brama en Ola John onvoldoendes gegeven. Allebei een 5. Eerlijk gezegd vind ik Brama al een tijdje minder goed spelen. Tegen Heracles had hij toch weer ongebruikelijk veel balverlies en vond ik hem ook niet heel sterk in de duels. John speelde bij de vorige thuiswedstrijd tegen FC Groningen nog een geweldige wedstrijd, maar ditmaal heb ik hem nauwelijks gezien. Het is de wisselvalligheid, die je vaker tegenkomt bij een jonge speler. Die jongen moet nog het een en ander bijleren, maar die komt er wel.”

„Een positief punt bij FC Twente vond ik het spel van Willem Janssen op het middenveld. Die is daar beter op zijn plek dan Nacer Chadli. Ik vind dat Chadli beter op de flank kan spelen en niet op de nummertienpositie. Hij schijnt het op die positie goed te hebben gedaan in de voorbereiding, maar in de wedstrijden die ik hem op tien heb zien spelen, overtuigde hij mij niet. Ik denk dat FC Twente op het middenveld meer heeft aan het loopvermogen en de diepgang van Janssen.”

„Waar FC Twente teleurstelde, leverde Heracles natuurlijk een uitstekende prestatie. Die ploeg speelt goed verzorgd voetbal en is op het middenveld en voorin steeds in beweging. ExHeracles-spits Glynor Plet viel goed in bij FC Twente, maar eigenlijk werd hij helemaal niet gemist bij Heracles. Ik vind Samuel Armenteros sterker in de spits dan aan de zijkant, waar hij terecht was gekomen, omdat Plet eerste keus was voor de spitspositie. Armenteros is voortdurend in beweging en enorm balvast. Ik heb hem dan ook een 7 gegeven.”

Ook Everton en Remko Pasveer heb ik een 7 gegeven. Doelman Pasveer straalt rust uit en had enkele heel belangrijke reddingen. Ik vind dat hij zich goed ontwikkelt. Met zijn postuur staat er ook echt iemand onder de lat. Everton is nog wel eens wisselvallig in zijn prestaties. Soms zie je een paar wedstrijden op rij helemaal niks van hem, maar tegen FC Twente liet hij weer zien wat hij in zijn mars heeft. Hij is snel en sterk in de kleine ruimte en bezorgde met zijn twee goals de defensie van FC Twente een heel vervelende avond.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties