Nieuws

Déjà vu voor McClaren

Déjà vu voor McClaren

Het lijkt moeilijk voorstelbaar na de elfstedenkoorts, verkeersinfarcten en haperende treinen, maar het recente winterweer in Nederland is kinderspel vergeleken met de taferelen die FC Twente in Roemenië meemaakt. In het Oost-Europese land gaan momenteel de auto’s langs de weg verscholen onder grote bergen sneeuw, zijn complete dorpen ingesneeuwd en heeft Steaua Boekarest alles op alles moeten zetten om het Europa League duel met FC Twente door te laten gaan.

De inspanningen om het veld sneeuwvrij te maken – waarbij onder meer 150 gedetineerden werden ingezet – hebben effect gesorteerd. Het veld in het imposante nieuwe Nationale Stadion, waar Steaua Europees speelt en dit jaar ook de finale van de Europa League wordt afgewerkt, was goed genoeg om FC Twente te laten trainen, al moest trainer Steve McClaren wel genoegen nemen met een half veld.

Voor de Engelsman is de eerste Europese wedstrijd na zijn rentree bij FC Twente een feest der herkenning. In het kampioensjaar ging McClaren met de tukkers al eens op bezoek bij Steaua Boekarest en ook toen lag Boekarest onder een witte deken en ook toen moesten gedetineerden het veld schoon scheppen.

Bij FC Twente raken ze niet meer zo gauw in de war van dit soort taferelen, geeft routinier Wout Brama aan. „In de afgelopen vier seizoenen hebben we zo veel meegemaakt met Europese uitwedstrijden. Vrieskou, slechte velden en uitwedstrijden in onherbergzame gebieden. Inmiddels weten we dat dit erbij hoort in Europa en kunnen we daar goed mee omgaan.”

Het heeft erin geresulteerd, dat Brama vanavond met zijn 47e Europese optreden voor FC Twente het recordaantal Europese wedstrijden evenaart van Kick van der Vall en Cees van Ierssel. „Dat vind ik een leuke bijkomstigheid. Als je ziet tussen welke namen ik sta, dan is dat bijzonder. Het is daarnaast een van de weinige persoonlijke records die ik kan halen.”

Brama is blij snel weer te kunnen spelen na de onverwachte uitglijder tegen Heracles Almelo. „Een topteam verliest niet twee keer achter elkaar. Wij moeten bewijzen dat de nederlaag tegen Heracles een incident is geweest. We hebben die wedstrijd geanalyseerd en tot de tegengoal speelden we gewoon goed. Alleen verliezen we daarna ons hoofd, omdat we te nadrukkelijk op zoek gaan naar de gelijkmaker.”

McClaren, die Willem Janssen opnieuw een basisplaats geeft, heeft de afgelopen dagen niet te veel de defensieve fouten tegen Heracles benadrukt. „Het is normaal dat een jong team fouten maakt. Ik heb vooral gefocust op de positieve punten, de vele kansen die we hebben gecreëerd. De belangrijkste les moet zijn dat we gewoon vast moeten houden aan ons eigen spel.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties