Nieuws

Door drankmisbruikt ontslagen recordaankoop duikt op bij PSV

Door drankmisbruikt ontslagen recordaankoop duikt op bij PSV

In de zomer van 1995 werd hij binnengehaald als duurste aankoop ooit (1,3 miljoen Gulden) van FC Twente. Twee en een half later werd hij zonder pardon ontslagen door de voorzitter destijds, Cees Anker. “Wij hebben Joeri Petrov met onmiddellijke ingang ontslagen omdat hij in het trainingskamp in Kroatië opnieuw teveel had gedronken. Voor ons letterlijk en figuurlijk de druppel die de emmer deed overlopen", aldus de preses destijds.

Na FC Twente keerde hij terug bij RKC waarna hij via diverse omzwervingen bij FC Volendam zijn vooraf veelbelovende profcarrière beëindigde. Hij belandde bij de amateurs van PSV, waarna hij aansloot bij Legendary PSV, te vergelijken met FC Twente All-Stars. Hier is hij nu herstellende van een operatie aan z'n achillespees.

"Nadat ik in 2008 mijn laatste profduel had gespeeld voor FC Volendam, heb ik nog bij de amateurs gespeeld. Eerst ASWH, daarna Haaglandia en toen PSV. In het begin vond ik dat best moeilijk. Ik begreep de mentaliteit niet. Die jongens werkten naast het voetbal en hadden andere ambities. Ik kreeg slechte voorzetten en ergerde me."

"Ook privé was het geen gelukkig periode voor me", vervolgt Petrov tegenover Tempelman van Voetbal International. "Ik ben gescheiden en een tijdje alleen geweest. Ik was zoekende. Maar ik ben wel bewust altijd in Nederland gebleven. Mijn kinderen gaan hier naar school."

Petrov werd als toptalent begeert door vele topclubs, maar begon zijn Europese avontuur bij het kleine RKC Waalwijk. "In 1993 speelde ik voor Rusland -21 en toonden veel clubs interesse. HSV, Borussia Dortmund en Ajax. Ik was nog jong en moest veel kosten.

Na een goed seizoen overtuigde hij FC Twente dat voor hem het transferrecord verbrak. "Bij FC Twente had ik een goede tijd.ik ben nog op proef geweest bij Bayer Leverkusen en ook Galatasaray was een optie. Of FC Twente uiteindelijk teveel vroeg of of de clubs te weinig wilden betalen, weet ik niet."

[google]Ondanks zijn goede start raakt Petrov aan de drank waarna FC Twente, na vele waarschuwingen, de speler op staande voet ontsloeg. Een roemloos einde voor Petrov die nu overweegt wat zijn volgende stap is.

"Op dit moment doe ik niets. Ik heb altijd in de voetballerij rondgelopen, het ligt voor de hand dat ik daar iets in blijf doen. Maar het is moeilijk in Nederland. Ik heb een dubbel paspoort dus kan ook in Oekraïne en trainerslicentie halen. Dat kan in vier maanden en ik ben de helft goedkoper uit. Alleen moet ik dan wel verplicht een half jaar in Oekraïne verblijven. Ik moet even op een rij zetten of dat me het waard is", besluit Petrov zijn verhaal.

Foto: NOS
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties