Nieuws

"Doorgeslagen in het pamperen van jonge voetballers"

"Doorgeslagen in het pamperen van jonge voetballers"

Gisteren was in Utrecht het grote voetbalcongres met als onderwerp de toekomst van het Nederlandse voetbal. Technisch directeur van FC Twente Cees Lok kwam ook aan het woord en sprak met name over de winnaarsmentaliteit die nog wel eens ontbreekt bij de Nederlandse voetballers.Toevallig viel het onderwerp volkomen op z'n plek na de de wanvertoning van FC Twente afgelopen zondag bij PSV waar het wederom ontbeerde aan inzet en passie.

"Wij hebben het technisch, tactische deel van het voetbal bij de Duitsers bezorgd. Op dit onderdeel kunnen wij nu iets van de Duitsers leren.”

[google]Lok krijgt hierin bijval van voormalig FC Twente trainer Co Adriaanse. "We voetballen leuk, maar winnen te weinig. In het buitenland is dat heel anders. Daar gaat het alleen maar om de drie punten. Dat moet er bij ons vanaf de jeugd veel meer worden in gehamerd. Een winnaars­mentaliteit kweken, niet alles voor­kauwen.”

"Mark (Van Bommel red.) heeft het goed verwoord, in Nederland zijn we misschien doorgeslagen in het faciliteren van jonge voetballers. Het woord pamperen is gevallen. In andere culturen moeten voetballers overleven om boven te komen drijven. Dat is hier zelden het geval”, aldus Cees Lok tijdens het voetbalcongres.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties