Nieuws

Douglas geslaagd, Jakhalzen video en ander nieuws

Douglas geslaagd, Jakhalzen video en ander nieuws

De elleboogstoot aan Jan Vertonghen kost de Zweed Ola Toivonen 4 duels, en daarmee ook de wedstrijd tegen FC Twente (02-04-2011) echter heeft FC Twente in de komende Bekerwedstrijd tegen FC Utrecht genoeg problemen en moet het zonder Ruiz (Foto), Tiendalli en Douglas stellen. Raar is dat er de dag voor de wedstrijd (dinsdag) nog kaarten te verkrijgen waren en het duel dus nog bij lange na niet uitverkocht was. Douglas is trouwens wel geslaagd voor het inburgeringsexamen en stuurt de KNVB Bossen in de luwte. Onyewu weet het zeker, hij wil zeker terug naar een Topclub.

Bryan Ruiz, Dwight Tiendalli en Douglas afwezig

Vraagtekens over de fitheid zijn er bij Chadli (moe) en Janko (mist scherpte en is belssuregevoelig), echter (negative) zekerheden zijn er voor trainer Michel Preud'homme wel want FC Twente kan in het bekerduel tegen FC Utrecht van woensdagavond (02-03-2011) geen beroep doen op Bryan Ruiz, Dwight Tiendalli en Douglas. De aanvaller uit Costa Rica viel afgelopen zondag tegen AZ uit met een spierblessure in het bovenbeen. Tiendalli was al langer geblesseerd en is pas net teruggekeerd op het veld. Douglas is geschorst voor het duel in de halve finale van de beker. Zoals al langer bekend zal Sander Boschker de plek onder de lat overnemen van Nicolay Mihaylov.

Ruud Bossen zoekt de luwte

Als je de luwte niet op het voetbalveld kunt bewerkstelligen dan stuurt de KNVB je wel in de luwte. Arbiter Ruud Bossen hoeft komend weekend geen wedstrijd te fluiten op de Nederlandse velden. De scheidsrechter, die veel kritiek kreeg na zijn optreden bij AZ - FC Twente, is niet ingedeeld door de voetbalbond. "Dit is zeker geen disciplinaire maatregel. Maar na zo´n wedstrijd is het beter een scheidsrechter even in de luwte te laten", aldus de KNVB.

Douglas stap dichter bij Nederlandse Nationalitiet

FC Twente-verdediger Douglas is weer een stap dichter bij de Nederlandse nationaliteit. De geboren Braziliaan heeft aan alle voorwaarden voor naturalisatie voldaan en slaagde dinsdag ook voor zijn inburgeringsexamen.De verdediger heeft voordeel van prive omstandigheden. Hij gaat trouwen met zijn Nederlandse vriendin en zij is zwanger van hun eerste kind. De autoriteiten moeten beslissen of hij nu in aanmerking komt voor een Nederlands paspoort. Douglas hoopt op het EK 2012 in aanmerking te komen voor het Nederlands elftal.

,,Wij steunen de aanvraag van Douglas en spelen daarin een ondersteunende rol,'' zegt woordvoerster Renske Bruinsma namens de KNVB in het AD. Bondscoach Bert van Marwijk had eerder in 2010 al een prettig gesprek met Douglas gehad.,,Hij moet zijn emoties in bedwang houden, verder heb ik er in relatie tot het Nederlands elftal niets over te melden, Douglas heeft mij destijds zelf verteld dat hij de procedure wilde starten. Prima. Ik hoor wel wanneer daar nieuws over komt.'' aldus de trainer van oranje.

Toivonen geeft elleboogstoot en krijgt 4 duels

FC Twente hoeft in het duel met PSV geen rekening te houden met de Zweed Ola Toivonen. De aanvaller van de Eindhovenaren is voor vier duels geschorst en mist daardoor het duel tegen Twente op 2 april.
Toivonen vond dat Jan Vertonghen wel een elleboog verdient had echter werd de actie niet door arbiter Eric Braamhaar uit Enter gezien, waardoor de KNVB weer eens achter de beelden moest gaan zitten. Na het zien van de beelden is de Zweed alsnog voor vier duels geschorst. Daardoor mist hij de duels met Excelsior, FC Utrecht, NEC en als laatste dus FC Twente.

Onyewu wil zeker terug naar een Topclub

Centraal in de verdediging is mijn beste positie, maar verdedigen is verdedigen, daar word ik uiteindelijk voor betaald. Mijn ambitie is om te vechten voor de plaats waar de trainer me neerzet. Is dat als spits of als doelman? So be it. Fysiek ben ik in orde. Maar hoeveel ik nog kan verbeteren? The sky is the limit! Het is eigenlijk niet slecht dat ik nu eens op links sta. Het is een hele andere manier van voetballen. Ik word er een veel betere speler en een veel completere voetballer door. Nacer (Chadli, nvdr.) probeert me te helpen met mijn positiespel. En fysiek zal ik veel sneller terug op mijn beste niveau zitten. Op de flank moet je veel meer lopen. Dat is niet slecht nadat ik anderhalf jaar bijna niet gespeeld heb. Al heb ik geen problemen om de negentig minuten vol te maken.

Ik wil zeker terug naar een topclub. Deze periode bij Twente moet ik gebruiken om terug op het niveau van voor mijn blessure te komen. In juni bekijken we dan wel welke opties we hebben.


Tip, bekijk de video hieronder van DWDD, jakhalzen met Joop Munsterman de dag na de wedstrijd: AZ - FC Twente

Bronnen, FCTwente.nu, TVOost, AD, Voetbalkrant, FCTwente.nl

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties