Nieuws

Douglas: "Het is niet leuk"

Douglas: "Het is niet leuk"

Verdediger Douglas boekte zondagmiddag met FC Twente een fraaie overwinning op FC Utrecht. De kersverse Nederlander toonde zich content met de driepunter.

Twente kende geen enkele moeite met de matige Domstedelingen en legde de basis voor een ruime overwinning al in het eerste kwartier, toen het in korte tijd tweemaal toesloeg. Douglas kende vervolgens een rustige middag en zag de Tukkers uitlopen naar een overtuigende 6-2 overwinning.

"Mooi toch?", grijnst de boomlange centrumverdediger na afloop in gesprek met Goal.com. "Ik ben heel blij. De eerste vijf á zeven minuten waren we niet goed en bij de twee tegentreffers stonden we een beetje te slapen. Verder waren we echter veel beter. Dat zijn we wel vaker, maar de laatste tijd scoorden we te weinig. Terwijl we wel veel kansen creëren. Dat was vandaag dus het verschil."

Twente profiteert dankzij de driepunter optimaal van het puntenverlies van AZ en PSV. De ploeg van trainer Co Adriaanse staat nu nog maar één punt achter op de Eindhovenaren, terwijl de Alkmaarse koploper tot op drie punten is genaderd. Douglas wil echter niet teveel gaan rekenen. "We moeten ons alleen met ons eigen team bezighouden en niet met AZ en PSV. Laten we gewoon wedstrijd per wedstrijd kijken."

"Waren de Utrecht-supporters"

Smetje op het verder sportieve duel was de tijdelijke staking van het duel. Arbiter Roeland Wiedemeijer legde het spel stil vanwege ongeregeldheden binnen én buiten het stadion. Zo waren er regelmatig harde knallen te horen, omdat er met vuurwerk gegooid op de tribunes. "Ik hoorde dat het FC Twente-supporters waren, maar dat denk ik niet", aldus Douglas. "Ik denk dat het de fans van Utrecht waren."

De geboren Braziliaan keurt het gedrag van de daders niet goed. "Het is niet leuk. Mensen komen hier voor de gezelligheid en om naar voetbal te kijken. Ik hoop dat het de volgende keer ook niet meer zal gebeuren."

Klik hier om naar het discussieforum te gaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties