Nieuws

Douglas: "Ik wil heel graag voor Oranje spelen"

Douglas: "Ik wil heel graag voor Oranje spelen"

FC Twente-speler Douglas kan binnenkort zijn Nederlandse paspoort ophalen en daar is de geboren Braziliaan blij mee. De defensieve kracht kreeg het goede nieuws bij terugkeer van een korte vakantie.

"Trainer Co Adriaanse en de spelers kwamen naar me toe om me te feliciteren met het Nederlanderschap", zegt Douglas in gesprek met De Telegraaf. "Ik zie het als een droom die is uitgekomen."

"Ik vind het heel mooi dat ik nu dezelfde nationaliteit heb als mijn vriendin en dochter. Daarnaast is het ook een beloning voor al het harde werk dat ik heb gedaan, want ik heb veel moeten studeren voor het inburgeringsexamen."

"Het is een grote opluchting dat het nu allemaal achter de rug is. Er is voor mij een grote zorg weggevallen", vervolgt Douglas zijn verhaal. De verdediger mag nu dromen van Oranje. "Ik wil heel erg graag voor het Nederlands elftal gaan spelen. Nu ik Nederlander ben, is dat gevoel alleen maar sterker geworden."

"Ik ben blij dat Oranje ook van Moldavië heeft gewonnen en hoop op een goed resultaat tegen Zweden. Het is geweldig dat het Nederlands elftal zich heeft gekwalificeerd voor het EK."

"Natuurlijk zou ik daar zelf graag bij willen zijn, maar zover is het nog niet. Eerst moet de FIFA nog een beslissing nemen en ook is het nog afwachten of ik voor het EK word uitgenodigd door de bondscoach", aldus Douglas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties