Nieuws

Douglas niet mee naar EK

Douglas niet mee naar EK

FC Twente-verdediger Douglas is niet beschikbaar voor Oranje op het EK in Polen en Oekraïne. De geboren Braziliaan heeft besloten geen verzoek tot dispensatie in te dienen bij de FIFA. Daardoor is hij niet speelgerechtigd tijdens het toernooi.

Douglas (24) had dispensatie nodig voor zijn EK-deelname omdat de reglementen van de FIFA voorschrijven dat een genaturaliseerde speler niet alleen een paspoort van zijn nieuwe vaderland nodig heeft om voor het nationale elftal van dat land uit te komen, maar daar ook vijf jaar moet verblijven. Pas in augustus van dit jaar haalt hij de termijn van vijf jaar, terwijl de Europese eindronde in juni op het programma staat.

In de afgelopen maanden is er uitgebreid gecorrespondeerd met de FIFA over de mogelijkheid tot een procedure. "Uiteindelijk zijn wij tot de conclusie gekomen, dat zo’n dispensatieverzoek geen zin heeft", zegt Gert Peerik, zakelijk begeleider van Douglas, in De Telegraaf. "Er zijn geen vergelijkbare situaties bekend waarin dispensatie is verleend."

"Bovendien kan de FIFA niet aangeven welke criteria worden gehanteerd. Onlangs heeft de FIFA nogmaals de periode van vijf jaar benadrukt. Er waren voorstellen om die termijn terug te brengen naar drie jaar, maar die hebben het niet gehaald."

Douglas heeft zijn ambities nu verzet naar het WK van 2014 in zijn geboorteland Brazilië.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties