Nieuws

Douglas: Te vaak, te dom

Douglas: Te vaak, te dom

“Ik houd wel van Hollandse kritiek, die houdt me scherp”, aldus FC Twente-verdediger Douglas in een interview met de Volkskrant voorafgaand aan PSV-FC Twente. Na de topper die FC Twente overtuigend met 2-6 won, kan Douglas waarschijnlijk zijn lol op. Tenminste, dat mag hij hopen. Waar FC Twente als een peloton met militaire precisie Eindhoven innam, was er één dissonant aan Twentse zijde die niet de discipline op kon brengen die de Engelse generaal Steve McClaren van zijn manschappen eiste.

Te vaak, te dom. De rode kaart die hij na vijftig minuten opliep is tekenend voor Douglas. Met vijf rode kaarten in vijf seizoenen tijd is hij de meest bestrafte voetballer in de clubhistorie van FC Twente. Zijn overtredingen zijn niet berekenend, maar worden in een vlaag van verstandsverbijstering gepleegd. Zo ook afgelopen zondag toen hij ter hoogte van de middenlijn bij een 0-4 voorsprong Ola Toivonen natrapte. Na iedere rode kaart zit hij letterlijk en figuurlijk steevast met zijn handen in zijn haar. Douglas speelt altijd boosheid, maar zijn lichaamstaal verraadt hem. Douglas weet telkens opnieuw dat hij ontzettend dom is geweest.


Spijtig voor hem zat ook bondscoach Bert van Marwijk op de tribune van het Philips Stadion en ook de lichaamstaal van de bondscoach sprak boekdelen. Van Marwijk schudde meewarig zijn hoofd. Douglas wil graag uitkomen voor Oranje, maar waar teamgenoot Ola John extra punten scoorde, zakte Douglas door het ijs. Zondagmiddag 4 maart om tien voor half zes zegde de bondscoach het vertrouwen in Douglas op: het meewarig schudden van zijn hoofd, het bevestigende knikje van assistent Dick ‘Cookie’ Voorn. Van Marwijk gaf het op. Het is het ergste wat je als profvoetballer kan overkomen.

Het is zoals Willem van Hanegem ooit zei tegen spelers als zij niet tegen zijn kritiek konden: “Als ik kritiek heb, dan ben ik met je bezig en geeft dat aan dat ik het in je zie zitten. Als ik dat niet doe, heb ik het opgegeven.” Douglas lijkt nu hetzelfde lot beschoren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties