Eagles volgende slachtoffer in goede reeks FC Twente

FC Twente heeft in de eigen Grolsch Veste voor de vierde opeenvolgende keer weten te winnen in de Eredivisie. Zaterdag werd Go Ahead Eagles met 3-1 verslagen en met nul punten teruggestuurd naar Deventer. De doelpunten kwamen op naar van Gutierrez, Castaignos en Tadic. FC Twente staat nu gedeeld eerste met evenveel punten als Vitesse. De Arnhemmers komen zondag in actie thuis tegen NAC.

Het was een spectaculaire wedstrijd die met name in de eerste helft beide kanten op ging. Het waren zelfs de bezoekers die de beste kansen kregen maar deze niet wisten te benutten. Het was Gutierrez van FC Twente die in de rebound van zijn eigen kopbal het net wist te vinden. Het was tevens de ruststand.

Na rust was FC Twente heer en meester in de eigen Grolsch Veste. De bevrijdende 2-0 van Castaignos (buitenspel en hands) viel elf minuten na rust en er leek geen vuiltje aan de lucht tot binnen een minuut de Eagles een penalty toegewezen kregen. Bengtsson hield Antonia vast en ontving tevens zijn zesde gele kaart van het seizoen. Van der Linden wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde de aansluitingstreffer.

Desondanks liet FC Twente zich niet van de wijs brengen en scoorde binnen vier minuten na de tegentreffer de 3-1. Het doelpunt kwam op naam van Dusan Tadic die een vrije trap op de rand 16 weergaloos binnenschoot. Ondanks vele kansen die volgden bleef het bij 3-1 en sloot FC Twente 2013 goed af voor het eigen publiek.