Nieuws

Emmen in gesprek met FC Twente

Emmen in gesprek met FC Twente

FC Emmen gaat mogelijk een samenwerkingsverband aan met FC Twente. De huidige samenwerkingsovereenkomst dat de Drentse club heeft met SC Heerenveen loopt aan het einde van dit seizoen af en ondanks dat die twee clubs nog in gesprek zijn met elkaar, wil de club uit Enschede graag zaken doen. Twente-voorzitter Joop Munsterman liet onlangs al weten graag de vleugels uit te slaan richting de zuidoost-hoek van Drenthe en ziet in die regio veel groeimogelijkheden.

"Het klopt dat er een gesprek komt met FC Twente, maar dat wil niet zeggen dat de optie Heerenveen niet meer speelt. Zolang de kogel nog niet door de kerk is, zijn er meerdere opties," aldus René Hake, die in zijn Twente-periode ook al pogingen ondernam om met Emmen in zee te gaan. "Twente ontwikkelt zich als club en wil graag een groter verzorgingsgebied, op zowel commercieel en ook sportief gebied. Dus ik vind de interesse uit Enschede wel logisch."

"Heerenveen heeft zich ook positief uitgelaten over de samenwerking en bij die club hebben we een aantal dingen neergelegd die we graag anders willen zien in de toekomst en daarover zijn we met elkaar in gesprek. We wachten op hun antwoord," vervolgt de trainer en technisch manager van FC Emmen.

De derde optie, die Emmen nog heeft is FC Groningen, de club die op dit moment samenwerkt met Cambuur en Veendam. "En of daarmee de kans ook 33,33 % is dat één van deze drie clubs het gaat worden Dat is lastig te zeggen. Dat heeft met heel veel dingen te maken, maar het belangrijkste: Wat levert het Emmen op als je kijkt naar de doorstroming naar het eerste elftal. Daarom kijken we naar de beloftenteams van die clubs. En dan is het heel duidelijk. Van al deze clubs hoeven we vanuit de beloften niet snel te rekenen op spelers. Dus als je puur daar naar kijkt zal er geen voordeel te halen zijn voor ons, maar misschien wel als je kijkt naar de combinatie met vv Emmen (de Emmen-amateurs). Dat zal met de KNVB besproken moeten worden, zodat je meer invloed krijgt op je eigen regio."

Op de vraag of de club die betalen wil voor de samenwerking met FC Emmen een streepje voor heeft is Hake duidelijk. "Daar gaan anderen over...." Één van die anderen is de nieuwe directeur Jacob Paas. "Wie weet gaat die factor een rol spelen, maar dat is op dit moment absoluut niet aan de orde."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties