Nieuws

Engelaar oordeelt: "Fred is niet meer de trainer die hij was"

Engelaar oordeelt: "Fred is niet meer de trainer die hij was"

Vorig seizoen keerde Orlando Engelaar terug naar Enschede. Het was niet het succes waar hij op gehoopt had, net als de Twentesupporters overigens, en hij zette een punt achter zijn loopbaan. Een loopbaan waar hij met een tevreden gevoel op terugkijkt. Vooral zijn eerste periode in Enschede geeft hem nog warme gevoelens als hij eraan terugdenkt.

"Ik heb een mooie carrière gehad en mooie dingen meegemaakt. Ik heb Oranje gehaald, op het EK gespeeld én in het buitenland gevoetbald. Allemaal mooie dingen. Er is maar één smetje: ik had meer interlands moeten spelen. Dat kwam ook door mijn keus voor Schalke. Een prachtige club en op dat moment voelde het als de juiste keus, maar achteraf was het dat niet", vertelt de boomlange middenvelder in gesprek met Huis-aan-Huis. "Op Twente kijk ik met een heel goed gevoel terug. Daar is het begonnen. Mijn niveau ging omhoog. Ik ben er een lekkere speler geworden en haalde Oranje. Met El Ahmadi en Aissati op het middenveld waren we heel veel topploegen de baas. Dat was heerlijk voetballen."

[google]Op de vraag of Fred Rutten de ideale trainer is voor dit FC Twente heeft de gepensioneerde voetballer geen antwoord. Fred Rutten en de club uit Enschede zijn door de jaren heen veranderd. "Twente is niet meer de club die het was en Fred is niet meer de trainer die hij was. Ik denk dat Fred beter is geworden. En bij de club werken andere mensen. Maar toen klikte alles heel goed. Fred heeft alles naar zijn hand kunnen zetten."

FC Twente - PSV

Aankomende zaterdag speelt FC Twente thuis tegen PSV. Engelaar speelde voor beide clubs, dus kan de vraag niet uitblijven wat zijn verwachting is. "Ik denk dat ze het heel moeilijk gaan krijgen tegen PSV. Maar eigenlijk denk ik ook dat Twente thuis van iedereen kan winnen. Ze missen voorin scorend vermogen en dan is het lastig om echt een vuist te maken", daarmee legt de oud-speler van o.a. Schalke en RC Genk de vinger op de gevoelige plek.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties