Nieuws

"Er staat een redelijke selectie, maar de extra kwaliteit ontbreekt"

"Er staat een redelijke selectie, maar de extra kwaliteit ontbreekt"

Nog een paar dagen, en dan begint het nieuwe seizoen. De politiestakingen kunnen nog wat roet in het eten gooien, maar het seizoen zal vroeg of laat op alle voetbalvelden weer beginnen. Veel ogen zullen op FC Twente zijn gericht komend seizoen. Gaat FC Twente zich herpakken, of zakt de club nog verder af in de sportieve malaise?

Peter Wisgerhof is een zeer bekend gezicht binnen FC Twente. Volgens Wisgerhof moet het linkerrijtje voor FC Twente makkelijk haalbaar zijn. Tegenover de TC Tubantia geeft hij aan dat de Tukkers nog altijd thuishoren in de bovenkant van De Eredivisie. Ook buiten Twente voorspellen ze het verloop van het komende seizoen in Enschede. "Ik denk dat een klassering tussen de vijfde en zevende plek mogelijk moet zijn. Verschillende jongens zijn vertrokken, maar met Ziyech, Tapia en Gutiérrez beschikt FC Twente nog altijd over een aantal goede spelers." aldus Henk Kesler, voormalig directeur van de KNVB tegenover de TC Tubantia.

Ook voormalig FC Twente-speler Arnold Bruggink is oude zijn club nog niet vergeten, en kijkt nog altijd met een schuin oog mee naar de gebeurtenissen in Enschede. "Het is een stuk rustiger in Enschede. Bovendien heeft FC Twente een goed elftal staan. Het middenveld is uitstekend. Wel zijn er veel nieuwe jongens gehaald die vrijwel niemand kent, het is afwachten wat zij brengen."

Gert Heerkes, oud-trainer van Heracles Almelo, heeft weinig vertrouwen in de Tukkers, en laat dat dan ook duidelijk blijken. "Ik denk dat FC Twente in de subtop eindigt. Er staat een redelijke selectie, maar de extra kwaliteit ontbreekt. De ploeg scoort moeilijk en de selectie is niet al te breed. Waarschijnlijk zal FC Twente daardoor een aantal keren tegen een onnodige nederlaag aanlopen."

[google] Oud-FC Twente trainer Theo Vonk geeft aan dat de Tukkers het vooral rustig aan moeten doen het komend seizoen, en dat de verwachtingen niet al te hoog moeten zijn. "Dit is een overbruggingsjaar waarin FC Twente vooral moet opbouwen. Ik zou, als ik Alfred Schreuder was, voorzichtig aan het seizoen beginnen. Het duo centraal achterin is nieuw, om extra zekerheid in te bouwen zou ik met twee leunende middenvelders starten. In de beginfase van het seizoen is het immers belangrijk om punten te pakken, dat zorgt voor vertrouwen." besluit hij.

Doe ook mee aan onze Topcoach competitie 2015-2016

Ook dit seizoen organiseert Twente Insite een Topcoach competitie. Stel met 47 miljoen euro een selectie samen en speel mee om mooie prijzen! Klik hier om direct naar Topcoach te gaan. Succes!

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties