Nieuws

Groundhopping: ETO Park (Györi ETO FC)

Groundhopping: ETO Park (Györi ETO FC)

Naam: ETO Park
Plaats: Györ, Hongarije
Capaciteit: 16.000
Uit te breiden tot: 30.000
Officieel geopend: 2008
Eigenaar: Quaestor group
Bespelers: Györi ETO FC

Het ETO Park is na het nationale Puskas Ferenc stadion het grootste voetbal stadion van Hongarije. Het ETO park is gelegen in de stad Györ dat ligt in de provincie Gyor-Moson-Sopron in het noord-westen van Hongarije. De stad telt anno 2011 ca. 130.000 inwoners en is hiermee de op 5 na grootste stad van Hongarije. De bespeler van het stadion is Györi ETO FC, een club dat uitkomt op het hoogste voetbal niveau van Hongarije de NB1.

Het stadion ETO park werd in 2008 officieel geopend en verving het Raba ETO stadion dat in 2005 wegens ouderdom werd gesloopt. In eerste instantie zou het Raba stadion worden gerenoveerd maar nadat Hongarije geen EK kreeg toegewezen werd er besloten een compleet nieuw stadion neer te zetten. Het ETO park is gebouwd op exact dezelfde locatie als het oude Raba ETO stadion en biedt plaats aan 16.000 toeschouwers. In de toekomst kan men het stadion uitbreiden naar een maximum van 30.000 zitplaatsen.

Bij de bouw is gekozen voor tribunes in een Engelse stijl. Zo heeft de club aan beide lange zijden twee grote luxe tribunes gebouwd met enkel zitplaatsen. Achter de doelen heeft de club gekozen voor metalen “nood” tribunes. Aan de ene kant bied het ruimte voor de uitsupporters en aan de andere kant wordt de tribune bevolkt door de ULTRAS van Györi ETO FC. Achter de tribune van de uitsupporters bouwt men momenteel een nieuw hotel dat van één kant uitzicht over het ETO park stadion krijgt.

[googlemap lat="47.6957" lng="17.6635" align="undefined" width="600px" height="400px" zoom="13" type="G_HYBRID_MAP"]Nagysándor J. u. 31., Magyarország[/googlemap]

Györi ETO FC

De club werd in 1904 opgericht en droeg destijds de naam Győri Vagongyár ETO néven. Door de jaren heen heeft de club, net als vele andere Hongaarse clubs, diverse naamswijzigingen doorgevoerd en heet de club momenteel Györi ETO FC.

Györi ETO FC behaalde tot op heden 7 grote prijzen. Het werd 3x landskampioen en mocht zich 4x de bekerwinnaar van Hongarije noemen. In Europa wist de club zich één maal te onderscheiden. Tijdens het seizoen 1964-1965 bereikte het de halve finale van de voor loper van de Champions League. Benfica was het die de weg naar de finale versperde en won over 2 wedstrijden met de duidelijke cijfers 5-0.

Foto's ETO Park Stadion

[nggallery id=214]

ULTRAS Györ

[youtube]zRRdcxOonNE[/youtube]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties