Nieuws

Even tussendoor: Ocqpie op veld Telstar

Even tussendoor: Ocqpie op veld Telstar

Bij Telstar zijn ze het zat. Althans de supporters. En zij dachten: “Beter gejat dan slecht bedacht.” En zo geschiedde dat drie supporters het veld hebben bezet met tentjes en ze noemden het OCQPIE Want wat die hippies kunnen, kunnen zij ook. En er moet gezegd worden dat het resultaat best indrukwekkend is. Ondanks dat die paar tentjes niet heel erg ambitieus overkomen en het doel van deze ludieke actie net zo vaag is als het streven van het ongeorganiseerde zooitje op het Beursplein: Telstar moet weer de trots van de regio worden.

Inmiddels hebben meerdere personen zich aangesloten bij de actie, waaronder de supportersvereniging, sponsoren, oud-spelers en de businessclub van Telstar. Er lijkt zich dus een organisatie te vormen achter deze, in eerste instantie wilde actie. En ook… Jomanda. Niet de echte, maar toch, het klinkt een stuk beter dan Jelle Brandt Corstius. Bovendien krijgt Ocuppy Middenstip ook nog eens daadwerkelijk de machthebbers te spreken.


Maar laten we toch het doel eens onder de loep nemen. Telstar moet weer de trots van de regio worden. Dus met andere woorden, de eigen supporters vinden dat Telstar niet meer de trots is van Velsen-IJmuiden!

Dat klinkt wat lullig, want eigenlijk ben ik zeer gecharmeerd van deze actie. Met name over het motief. Zoals ze het zelf zeggen: ‘’Jarenlang hebben wij aangekeken hoe het prachtige Tata Steel stadion steeds minder gevuld is en hoe daarmee de sfeer niet des Telstar is. Jarenlang hebben wij de pijn verbeten in de hoop dat het zou aantrekken, dat deed het niet. Wij zijn het zat, en dat laten wij merken ook! … Telstar is voor ons de trots van de regio, de club waar wij alles voor geven en de club die, ongeacht de sportieve prestaties, in ons hart een warme plek inneemt.”

Veel mooier krijg je het als club denk ik niet. En dat dacht bestuur ook. Vandaag werd bekend dat er aanstaande zaterdag een slotfeest wordt gegeven voor de jonge fans om het Telstargevoel over te brengen. Kijk Wesley, zo krijg je dus ook alleen kinderen in het stadion.

11Apen.NL

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties