Nieuws

Extra verkooppunten FC Twente

Extra verkooppunten FC Twente

FC Twente mag het aantal verkooppunten van snacks bij de Grolsch Veste uitbreiden van drie naar acht. Ook mogen er rondom het stadion zes standplaatsen worden ingericht voor de verkoop van fanartikelen. De club mag de verkoop bovendien in eigen beheer houden, zodat het aantal standplaatsen bij risicowedstrijden kan worden beperkt.

Aanleiding vormt de uitbreiding van het stadion, waardoor er bij thuiswedstrijden zo’n 6000 bezoekers bij komen. Daarnaast wil Twente de supporters langer bij het stadion houden om ze vervolgens geleidelijker naar trein, bus en parkeerplaats te leiden. Er zijn vergevorderde plannen voor het inrichten van een bufferzone.

Hoewel het tegen het beleid van de gemeente in gaat, zijn dat voldoende argumenten voor B en W van Enschede om in te stemmen met de uitbreiding. Een van de vaste standplaatshouders is er minder blij mee. Hij zegt niet op de hoogte gebracht te zijn.

Omdat er in het stadion geen afzuiginstallatie is, kunnen supporters alleen buiten de Grolsch Veste gefrituurde snacks krijgen. Daarvoor zijn ze nu aangewezen op drie snackpunten. Gezien de uitbreiding van het stadion, van 13.000 in 1998 naar 30.000 als de laatste uitbreiding in oktober wordt afgerond, is dat veel te weinig, vindt FC Twente. Vandaar dat de gemeente Enschede het verzoek is gedaan om het aantal standplaatsen meer dan te verdubbelen. Zo kunnen er rond het gehele stadion snacks worden verkocht.

Snackverkoper Van Raaij wil duidelijkheid

Snackverkoper Van Raaij zegt vandaag uitsluitsel te krijgen van FC Twente over de verkoop van versnaperingen rond stadion Grolsch Veste. De club heeft van de gemeente toestemming om het aantal snackkramen uit te breiden van zes naar acht. Van Raaij zou niet in de uitbreidingsplannen zijn gekend. De snackbaas gaat ervan uit dat er voor hem niet verandert omdat hij een gemeentelijke vergunning heeft voor een vaste standplaats.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties