Nieuws

Over fakkeltjes en Nederland tegen Hongarije

Over fakkeltjes en Nederland tegen Hongarije

Vrijdag speelt het Nederlands elftal z'n eerste van twee belangrijke wedstrijden tegen Hongarije. Welingelichte bronnen vertellen ons dat Blaise Nkufo definitief met pensioen gaat, en Ruiz en Janko zijn nog niet fit genoeg om mee te spelen. De KNVB wil voor de fakkeltjes €15.000,= zien en de gemeente Enschede is zo vriendelijk om de rol van bank over te nemen. Tim Cornelisse (FC Utrecht) heeft een contract voor 2 jaar gekregen en moet wel rekening houden dat FCT hem een keer in de mond gaat kijken.

Voorbereidingen Nederland - Hongarije en Internationals

Bondscoach Bert van Marwijk heeft Stijn Schaars aan de selectie van het Nederlands elftal toegevoegd.De speler van AZ vervangt Hedwiges Maduro, die vanwege een enkelblessure is afgehaakt. Mark van Bommel en Wesley Sneijder lieten dinsdag in Katwijk de training aan zich voorbij gaan. De aanvoerder van Oranje heeft nog altijd last van zijn knie. Het is niet duidelijk of Van Bommel woensdag wel aan de trainig kan meedoen. Bondscoach Bert van Marwijk hield Sneijder uit voorzorg aan de kant. De vedette van Inter is niet geblesseerd. Ruud van Nistelrooij, Jeremain Lens en Luuk de Jong hebben al wel getraind. Zij zijn de vervangers van de geblesseerden Klaas-Jan Huntelaar, Arjen Robben en Theo Janssen

Bryan Ruiz speelt niet mee met Costa Rica tegen China zaterdag (26-03-2011). Het is nog maar af te wachten of hij voor wedstrijd tegen Argentinië op di 29 maart 2011 wel fit is. Marc Janko trainde gisteren niet mee, en zal vandaag hoogstwaarschijnlijk ook niet vol trainen met het Oostenrijkse elftal.

Aanklager KNVB legt FC Twente boete op

De aanklager betaald voetbal heeft FC Twente zojuist een schikkingsvoorstel doen toekomen voor wanordelijkheden door de aanhang van de club tijdens de wedstrijd FC Twente – NEC op 20 februari jongstleden.De aanklager legt de club een boete op van € 15.000,- en één voorwaardelijke thuiswedstrijd zonder publiek. Dit laatste gedeelte van de straf heeft een proeftijd van één jaar en geldt voor de competitie, bekercompetitie en de play-offs van de KNVB.

Rondom deze wedstrijd stak een aantal supporters vuurwerk af waarop FC Twente zelf een drietal fans bestraft met stadionverboden. De club heeft tot 29 maart 2011 12.00 uur de tijd om hierop te reageren.

Gemeente LEENT FC Twente miljoenen

Als de raad volgende maand (April 2011) ook instemt gaat de gemeente Enschede FC Twente 4,3 miljoen euro lenen. Geld dat bestemd is voor de U-uitbreiding van De Grolsch Veste. Vier jaar geleden leende de landskampioen ook al 20 miljoen van de gemeente.

Omdat een deel van dat geld is terugbetaald kan de lening worden opgehoogd naar het oorspronkelijke bedrag. FC Twente moet wel zijn ‘maatschappelijke betrokkenheid’ (Scoren in de wijk) voortzetten. Ook eist de gemeente een mobiliteitsplan.

Twente haalt Tim Cornelisse van FC Utrecht

FC Twente heeft in Tim Cornelisse een nieuwe speler gevonden. De verdediger komt aankomende zomer transfervrij over van FC Utrecht. Bij Twente zal hij dinsdag een contract ondertekenen die hem de komende twee seizoen aan de Tukkers verbindt.

Michel Preud’homme: “We zijn zeer verheugd dat Tim Cornelisse komende seizoenen voor FC Twente voetbalt. Tim is een goede betrouwbare verdediger met aanvallende kwaliteiten. Een speler die uitstekend bij FC Twente past. Tim heeft veel competitiewedstrijden in de Eredivisie gespeeld. In het drukke programma hebben we een breed kader nodig met ervaren spelers.”

Tim Cornelisse maakte in het seizoen 1997/1998 zijn debuut in het betaald voetbal. Cornelisse speelde dat seizoen voor TOP Oss. Een jaar later maakte de verdediger de overstap naar RSC Anderlecht, waarna hij werd verhuurd aan RKC Waalwijk. In 2000 verhuisde Cornelisse naar Vitesse, waar hij vier seizoenen speelde. Sinds het seizoen 2004/2005 speelt Cornelisse voor FC Utrecht. Cornelisse speelde tot dusver 381 competitiewedstrijden en scoorde daarin 15 doelpunten.

FC Twente kijkt spelers in de mond

Het gebit wordt namelijk steeds belangrijker bij wetenschappers die onderzoek doen naar sportblessures. Henny Solleveld, sportfysiotherapeut en stoorvelddiagnosticus, is in september 2010 in Nederland, België en Denemarken begonnen met een grootschalige inventarisatie in de sportwereld. Onder anderen FC Twente, AZ, AA Gent, Anderlecht en Germinal Beerschot werken mee aan zijn zoektocht naar de relatie tussen kaak- en gebitsproblemen en blessuregevoeligheid. Ze vullen van alle selectiespelers lijstjes in met de toestand van het gebit en de kwetsuren die er zijn. ‘Met name FC Twente is hier heel innovatief in’, zegt Solleveld, die op 5 april weer een afspraak heeft bij AZ.
Lees het hele Artikel in DePers

Bronnen: TCTubantia, DePers, Soccernews, FCTwente, FCTwente.nu

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties