Nieuws

FC Inter Turku - FC Twente 0-5 EL 2012-2013

FC Inter Turku - FC Twente 0-5 EL 2012-2013

Zeven minuten. Langer had FC Twente donderdag niet nodig om het Finse FC Inter Turku van zich af te schudden in de tweede voorronde van de Europa League. Dankzij vroege treffers van Leroy Fer (4e minuut) en Glynor Plet (7e minuut) herstelde de ploeg van trainer Steve McClaren zich in Finland snel van de dramatisch verlopen thuiswedstrijd (1-1). De Tukkers liepen uiteindelijk uit naar 0-5.

Met Wout Brama terug in de basisploeg - zijn entree ging ten koste van vleugelspeler Edwin Gyasi - was Twente van meet af aan de betere ploeg in Turku. De Finnen, gecoacht door de Nederlander Job Dragtsma, hoopten de verwachte Twente stormloop lang tegen te kunnen houden en leunden op de verdediging die in Enschede nog zo lang standhield. Die behoudende tactiek van Dragtsma kon echter vrijwel direct de prullenbak in.

Na het doelpunt van Plet, die mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Twente heeft gespeeld - hij mag weg als de club er in slaagt Luc Castaignos los te weken bij Internazionale - wist Turku dat het drie keer moest scoren om alsnog door te gaan. Pas na een half uur spelen moest doelman Nikolai Michailov voor het eerst ingrijpen op een Finse inzet.

Aan de overkant was Twente even later wel trefzeker. Fer maakte op aangeven van Dusan Tadic zijn tweede treffer van de avond: 0-3. Met die veilige tussenstand in het hoofd kon Twente het zich permitteren om het tempo in de tweede helft wat te laten zakken. Desondanks hadden de Tukkers de score flink op kunnen voeren, maar de inzetten van Plet, Tadic, Fer en Willem Janssen waren niet zo scherp als die tijdens de beginfase.

Nacer Chadli zorgde in de slotfase alsnog voor twee Twentse treffers waarmee hij de eindstand op 0-5 bepaalde. De landskampioen van 2010 mag zich nu opmaken voor een vermoedelijk treffen met het Tsjechische Mlada Boleslav, dat later vandaag een 3-0-voorsprong verdedigt bij het IJslandse Thor Akureyri.

FC Twente-trainer Steve McClaren was na de 5-0 zege op Inter Turku een tevreden man. De Britse trainer zag zijn ploeg sterk beginnen en dat was precies wat hij wilde. 'We moesten goed beginnen en hebben dat zeker gedaan. In de eerste 20 minuten hebben we de wedstrijd naar ons toegetrokken', zei McClaren op de site van de Tukkers.

De coach had niet verwacht dat de overwinning zo simpel tot stand zou komen. 'Turku heeft een compacte defensie en daar hebben we vandaag een goede oplossing voor gevonden. Er was veel beweging en dat resulteerde in genoeg mogelijkheden, die ook werden afgemaakt.'

Samenvatting FC Inter Turku - FC Twente 0-5

Wedstrijdstatistieken FC Inter Turku - FC Twente 0-5


0-1 Fer (4)
0-2 Plet (7)
0-3 Fer (37)
0-4 Chadli (77)
0-5 Chadli (89)

Arbiter: Bebek (Kro)

FC Inter Turku: Reponen, Nyman (Nikkari/46), Diallo, Aho, Antunez, Paajanen, Bouwman, Kauko, Ojala (Duah/74), Sirbiladze, Gnabouyou (Asis/46).

FC Twente: Mihaylov, Rosales, Wisgerhof (Bjelland/78), Douglas, Schilder (Breukers/71), Fer, Brama, Janssen, Tadic, Plet (Verhoek/76), Chadli.

Beelden en reacties volgen zo snel mogelijk.

Discussier hierover op het FC Twente Forum

Bronnen: AD en RTVOost

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties