Nieuws

FC Twente aast op rechtsback van Ajax

FC Twente aast op rechtsback van Ajax

Aan het eind van het seizoen loopt het contract van Roberto Rosales af bij FC Twente. Ondanks pogingen de Venezolaan te laten bijtekenen is er geen nieuw contract gekomen. Munsterman heeft de gesprekken voorlopig dan ook opgeschort. Cuco Martina kan als rechtsback uit de voeten, maar naar nu blijkt heeft FC Twente nog een andere speler op het oog; Ruben Ligeon.

[google]Er zijn scouts van de Tukkers gespot bij de wedstrijd Willem II - Jong Ajax. Naar verluidt waren ze er voor de 21-jarige rechtsback die verschillende jeugdelftallen van het Nederlands Elftal doorliep. Of ze na deze wedstrijd die Jong Ajax met liefst 7-1 verloor nog steeds gecharmeerd waren van Ligeon is niet bekend.

Ligeon wordt dit jaar als stand-in van Van Rhijn gebruikt. Hij maakt zijn speelminuten vooral in de Jupiler League bij Jong Ajax waar hij 17 keer voor in actie kwam. Bij de hoofdmacht kwam Ligeon dit seizoen 7 keer in het veld. Omdat Van Rhijn zijn contract dit jaar verlengde zijn de mogelijkheden om een vaste plek in het eerste te krijgen voor Ligeon erg geslonken. Omdat hij nog vastligt tot de zomer van 2016 lijkt een tijdelijke of definitieve overstap logisch.

Zaak Koppers vergelijkbaar

FC Twente deed vorig jaar al vergelijkbare zaken met Ajax. Toen kocht het Dico Koppers van de Amsterdammers. Koppers was in de hoofdstad liefst 4de keus achter Blind, Boilesen en Dijks (nu verhuurd aan Heerenveen). In Enschede is hij een degelijke kracht gebleken en wordt hij geregeld opgesteld. Dit alles verhoogt de kans dat Ligeon positief reageert op een verzoek van FC Twente.

Stelling: Ligeon zou een aanwinst zijn voor de rechtsback positie van FC Twente.
Bron foto: Ajax1
[nederbet]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties