Nieuws

FC Twente - Ajax 2010-2011

FC Twente - Ajax 2010-2011

FC Twente en Ajax hebben in bij vlagen spectaculaire topper de punten verdeeld. De landskampioen en bekerhouder schudden elkaar na 2-2 de hand. Met vier treffers werden de fans in de Grolsch Veste maar matig bedeeld. Voor hetzelfde geld had er 4-4 of misschien wel 5-5 op het scorebord kunnen staan.

Ajax overspeelde FC Twente bij vlagen in het eerste deel. De 1-1 halverwege was ook geen reële weergave van hetgeen zich op het veld afspeelde. De Amsterdammers hadden zeker vier keer kunnen scoren.

Vrijwel elke aanval van Ajax was gevaarlijk. De defensie van FC Twente, normaal één van de sterkste onderdelen van het elftal, had aanvankelijk geen enkel verweer tegen de beweeglijke tegenstander. Het was lang geleden dat de thuisclub het in de Veste zo moeilijk had.

Luis Suarez trof met een fraai boogballetje de onderkant van de lat en raakte met een vrije trap de binnenkant van de paal. Urby Emanuelson schoot op de paal, na een voorzet van Suarez.

FC Twente kwam op voorsprong. Na elf minuten liep Theo Janssen goed door na een steekpass van Bryan Ruiz. De middenvelder, bezig aan een sterk seizoen, lepelde de bal zeer beheerst langs doelman Maarten Stekelenburg.

Vier minuten later trok Ajax de zaak recht. Mounir el Hamdaoui schoot van dichtbij de 1-1 binnen. Aan de situatie daaraan voorafgaand het Nikolai Michalov in het Twentse doel een kopbal van Siem de Jong onvoldoende onder controle gekregen.

Bij Ajax had coach Martin Jol opnieuw gekozen voor Rasmus Lindgren en zat Demy de Zeeuw op de bank. Emanuelson stond wel weer in het elftal. Bij FC Twente behoorde Denny Landzaat tot de eerste keus. Marc Janko, maar net op tijd fit voor de topper, begon op de bank. Op de plek van linksachter mocht Nicky Kuiper het wegens de blessure van Dwight Tiendalli weer eens proberen.

Na de hervatting trok FC Twente het initiatief naar zich toe. Dat leidde meteen tot kansen én tot een doelpunt. Opnieuw was Janssen, van huis-uit geen schutter, de maker. In de 62e minuut tikte hij de 2-1 in, na goed voorbereidend werk van Luuk de Jong. Ook deze keer slaagde de thuisclub er niet in de voorsprong lang vast te houden. In de 68e minuut maakte Eyong Enoh met een mooi schot van ver er 2-2 van.

Een schot van De Jong belandde in de slotfase via Stekelenburg, paal én lat net niet in het doel van Ajax.

Bron: AD / ANP

Fotos FC Twente - Ajax

De Fotos van de Fantastische sfeeractie van VakP en natuurlijk de wedstrijd.
[nggallery id=97]

Samenvatting FC Twente - Ajax

Bekijk ook de video die onder deze Samenvatting staat!
[youtube]3EjQekyuDQE[/youtube]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties