Nieuws

FC Twente blijft hopen op Smith: "Op dit moment hebben ze hem wel nodig"

FC Twente blijft hopen op Smith: "Op dit moment hebben ze hem wel nodig"

FC Twente-trainer Marino Pusic kent de nodige personele problemen in aanloop naar de kraker tegen Go Ahead Eagles. Achter de schermen is de club nog steeds bezig om Matthew Smith naar Enschede te halen om mee te doen tegen de Deventenaren. De Welshman zelf was bereid om tussen de interlands door heen en weer te vliegen, maar volgens Leon Ten Voorde is dat uitgesloten.

“Als hij terugkomt dan gaat hij dinsdag niet naar Albanië voor die wedstrijd met Wales", vertelt hij bij De Ballen Verstand op de website van De Twentsche Courant Tubantia.

Volgens Fardau Wagenaar gebeurt het nooit dat spelers tussentijds terugvliegen, waarna Ten Voorde verlangt naar de goede oude tijd. "Soms verlang ik wel naar Joop (Munsterman, red.). Joop had gewoon een privévliegtuig naar Wales laten vliegen en die had hem opgehaald en dan was hij zaterdagmorgen hier geweest.”

“Je kunt ook met een lijnvlucht terug, dus daar heb je Joop niet voor nodig”, brengt Wagenaar hem terug in het hier en nu. “Feit is gewoon dat het heel raar is. Gebeurt het ooit dat een speler tussentijds even teruggaat voor de competitie?”, vraagt ze zich af.

[google]

Volgens Ten Voorde gebeurt het inderdaad wel eens, maar dan worden er afspraken gemaakt tussen de bondscoaches en clubcoaches. "Smith is belangrijk, maar aan de andere kant het is een jongen van achttien jaar en we moeten hem ook weer niet te groot maken. Maar in dit Twente en op dit moment hebben ze hem wel nodig aanstaande zondag tegen Go Ahead Eagles.”

Ook achter de naam van Aitor staat een vraagteken, maar de FC Twente-watcher gaat er gewoon vanuit dat de Spaanse buitenspeler van de partij is tegen de Deventenaren. "Hij kreeg een tik op zijn enkel, maar volgens mij viel dat wel mee. Hij zal vandaag ongetwijfeld gaan trainen en dan gaan ze het van dag tot dag bekijken", besluit hij.

Foto: Orange Pictures

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties