Nieuws

FC Twente favoriet voor de titel

FC Twente favoriet voor de titel

‘FC Twente favoriet voor de titel, dankzij extra dimensie Adriaanse’

De aftrap van de eredivisie staat weer voor de deur. Vorig seizoen werd de titelstrijd pas in de laatste speelronde beslist, toen Ajax in een onderlinge confrontatie met FC Twente aan het langste eind trok. Welke club mag na de komende voetbaljaargang de schaal in ontvangst nemen?

Ron Jans, trainer van sc Heerenveen

,,Ik ga voor FC Twente, maar ik heb het altijd mis. Vorig jaar heb ik PSV voorspeld en het jaar daarvoor Ajax en toen zat ik er ook naast. Nu kies ik voor FC Twente, omdat ze over de meest volwassen ploeg en organisatie beschikken. Ik heb de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal niet gezien, maar als je met tien man toch kunt winnen in de ArenA, zegt dat voldoende. Bovendien geeft Adriaanse een extra dimensie aan FC Twente. Bij Ajax gaat Stekelenburg vertrekken en er zou zomaar hetzelfde kunnen gebeuren met Vertonghen. Dan mis je niet de minsten. PSV wordt vast ook kandidaat, maar lijkt nog niet helemaal compleet.”

Alfons Arts, trainer van SC Cambuur

,,Dat gaat weer Ajax worden, omdat ze het meest ingespeelde en gebalanceerde team hebben. Hun manier van spelen is heel herkenbaar en dominant. Bovendien hebben ze met Sigthorsson een goede meevoetballende spits gehaald, die perfect in het systeem past. Ik vond FC Twente ondanks de zege de mindere in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal en PSV is nog niet uitgekocht. Die moeten dus nog aan elkaar wennen, terwijl ze direct een lastig programma hebben. Spannend wordt het net als de laatste jaren wel. Waarschijnlijk vechten Ajax, FC Twente en PSV het uit, maar ook AZ kan voor een verrassing zorgen.”

Wieb Rodenhuis, trainer van Harkemase Boys

,,Voor mij is FC Twente de favoriet. Niet vanwege de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, want dat was niet veel bijzonders. Maar ze hebben zowel op als buiten het veld de juiste mensen aan boord. De karakters passen bij elkaar, waardoor het een homogene groep is. En bovendien hebben ze met Adriaanse de beste trainer van Nederland aan het roer. Dat is een man naar mijn hart. Ajax zal ook dit seizoen weer last hebben van het gedoe rond Cruijff en bovendien is het vertrek van Stekelenburg cruciaal. Bij PSV is Rutten nog steeds aan het uitproberen, dus daar liggen ze een heel stuk achter.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties